tisdag 30 december 2008

Årskrönika

Ett år har gått sen jag startade den här bloggen. Kul att så många velat följa med på min resa mot ett drömhem i vitt. Nu när man blickar tillbaks så är ju bloggen faktiskt ett bevis på att det verkligen hänt grejjer här hemma. Mycket har hänt som är lätt att glömma under resans gång.

Jag har ju inte direkt legat på latsidan när det gäller inköpen. Här har det handlats så det stått härliga till. Man blir ju nästan lite mörkrädd när man börjar kolla tillbaks, och helt plötsligt förstår man varför kassan ibland ekat tom i slutet på månaden: Mailegkaniner , blocketfynd, nallar, Greengatekuddar, prydnadsgrejjer, tallrikar på loppis, lyktor, ännu fler kuddar, loppisfynd, fler blocketfynd, ännu fler kuddar, trälådan, Japp, det är väl bara att konstatera att det finns en bra anledning till att maken inte har adressen till den här bloggen och kan se alla mina inköp *fniss* Nu kan man liksom smyga in grejjerna lite fint istället :o)

Under min tillbakablick har jag kunnat konstatera att det är MYCKET grejjer som fått sig en släng av vitfärg under året. Rottingfåtöljen, krukorna, blocketfyndet, grisen, vasen, gunghästen, matbordet, Ja, till och med gungställningen har blivit vit. Under året har jag lärt mig att det mesta går att måla , t.o.m nysilver - och att sprayfärg är oumbärligt. Liksom häftgrund som funkar på allt. Vitt är vackert!

Inspirationen jag hittat ute i bloggvärlden har varit oumbärlig under min resa. Det danska drömhemmet, franskt shabby chic, vackert vitt, men framförallt alla privata bloggar som ger så mycket inspiration och hjälp på vägen. Tack alla ni för all inspiration! Vet inte hur mycket saker jag snott rakt av;o) Små enkla tips, som inte ens behöver kosta nåt att genomföra.

Det har ju också hänt en hel del när man tittar igenom alla före och efter bilder man tagit för bloggen. För två år sen var det ingen annan som ville köpa det här huset. Vardagsrummet var orange, lekrummet var mörkblått, trägolven var väl dolda under gammal parkett och klinker. Köket var hemskt och sjöutsikten blev magisk först efter köpet då en massa träd sågades ner för att ge plats för nya hus.

Och ombyggnationen gick i hamn, från detta till detta på två månader!

Ett händelserikt år helt enkelt. Icke att förglömma att jag blev gravid (är) med tjej nr 2 och att jag äntligen tog mitt efterlängtade körkort!

Vi får väl se om 2009 blir lika händelserikt, även om jag inte har pengarna att shoppa lika mycket för under mammaledigheten så tänker jag inte ge upp vitfärgen. Jag får väl göra det till en sport att åka runt på loppisar och leta billiga fynd att förändra. Och blocket finns ju alltid kvar:o)

Jag vill ge er alla som följt mig under året ett jättebamse nyårskram. Tack för all inspiration ni gett mig under året och alla tips ni bidragit med!

Avslutar det här året på samma sätt som jag började för ett år sen. Med en festdukning, denna från julafton. Och en terass i vinterskrud. Fy skäms på oss som inte tagit in utemöblerna. Blir till att slipa om i vår! Jag grejjade det ju sist, så jag får väl göra det igen;o)



Många kramar och gott nytt till er alla!

Mia

12 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

Härlig resumé! Vilket jobb ni har lagt ner i år, men så är det jättefint också.

Önskar dig ett riktigt gott nytt år! Kram Marie

Vardagslycka sa...

Vilka fina bilder du bjuder på i förra inlägget! Helt underbara!
Låter som du har haft ett fantastiskt år och nu önskar jag dig ett gott nytt och spännande år!
Kramar från Carina

helenesskolsida sa...

När du skriver ner allt ni gjort och vad som ändrats under året, vilket hästjobb! men visst är det kul när man kan njuta av resultaten av allt slit. I slutändan är det värt allt!

Gott Nytt År tillbaka och Kram!

/Heléne

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej!

Vad kul att titta på några återblickar på vad som har hänt hos dig under året. Jag har ju inte tittat in så mycket tidigare...så det var spännande att få se vad du åstadkommit med vit färg, jävlar anamma och en pensel i vardera näve:)

Gott nytt År på dig
Kram Annica

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej Vännen hoppas allt är bra med dig, ville kika in och önska dig ett Gott Nytt År.
Kramis Tess

Mia sa...

Oj vad mycket ni har hunnit med under året.

Hoppas ni får ett fint avslut på 2008, gott nytt år!

Kram Mia

Magdalena Martin sa...

Hej Mia!
Jag tillhör ju din skara av trogna besökare, tycker din blogg är så mysig! Önskar ett jätte Gott Nytt År till dig och din familj! Keep on blogging :)
Kramar,
Magdalena

Roses & Angels sa...

*****GOTT NYTT ÅR*****
Kram Christa

Anonym sa...

Vilken härlig återblick på året som gått och visst får man inspiration av varandra hoppas på fortsättning.
Gott nytt år önskar Susanne

Marie//Tekla Maräng sa...

Tack för en fin resumé av året som snart har gått. Det är lika kul och inspirerande att följa dig nu som då. Känns som att man känner dig lite, lite grann. Vill önska dig och det dina ett Härligt GOTT NYTT 2009!
Kramar Marie

Anonym sa...

Mycket fin dukning ^_^

Bitteliten sa...

For en flott blogg du har!

Kikker gjerne innom her igjen!!

Ha en flott start på det nye året!