söndag 30 oktober 2011

Pärlemorhängen

Sweet sunday!

Apropå sweets...Har man blivit gammal när man inte uppskattar barnens kreativitet..?
Nyss knackade 4 ungar på dörren (alldeles för gamla) säger bus eller godis och sträcker fram varsin STOR hink. UTAN att ens vara utklädda. Dessutom på fel dag (!)

Annars är det inget fel på kreativiteten här hemma, eller shoppinglustan för den delen. My god, man vill ju bara klicka hem allt höstnytt i alla fina nätbutiker. Idag har jag helt och hållet dreglat över TineK lampan och insett att jag skulle köpt den för 10 dar sen då det var bloggrabatt. Suck.


Får se om jag klickar hem originalet eller om jag skapar något eget av pärlemorhängen som faktiskt går att få tag på rätt lätt på webben. Och i Sthlm finns en affär specialiserad bara på lampskärmar. Original eller eget, det e frågan:-)


Idag packade stora tjejen resväskan (alldeles själv) och åkte till morfar några dagar för höstlovsmys. Att jag också kunde ta ledigt kom inte på fråga när en sån spännande förfrågan kom från morfar. Vände sig knappt om i dörren och sa hej då utan rusade ivrigt iväg. Snyft. Var tog tiden vägen;o)
Finaste underbaraste. Saknar henne redan.

Nu väntar söndagsmys med en hyrfilm!
Kramar Mia

13 kommentarer:

Anna sa...

Vad fina döttrar ni har!
Hoppas att helgen varit bra! Och visst är det härligt att lyxa till det med nya kuddar och en skön pläd!

Ha de fint! /Anna

Milla sa...

Det är just det DÄR som du beskriver som gör mig lack över "nya" traditioner som kastas över oss... Jag ratar Halloween helt, det var aktuellt för en 10 år sen när barnen var yngre men nu går den obemärkt förbi :=) Härligt med kuddar - ska själv investera i nya när vi nu äntligen är så gott som klara med helt omgjort allrum på vår övervåning. Men jag har ingen aning om vad jag vill ha för ny stil på kuddar och gardiner!! Får klura ett tag på det angenäma problemet. kram Milla

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Jag skrattar när jag läser om "barnen" som knackat på. Inte ens utklädda. Någon ordning får det väl vara!!
Hoppas lillskruttan får det mysigt hos moffen!
Ha en bra vecka! Kram!

Levindas Värld sa...

Jag har bott i lägenhet tidigare men har nu flyttat till radhus. I lägenheten (3:e våningen) orkade aldrig nå barn komma och knacka dörr så vi såg aldrig nå spöken, påskkärringar eller annat vilket jag tyckte var lite trist. Nu kom jag på att det kanske kunde komma barn och knacka dörr här i området istället vilket jag tyckte skulle vara mysigt! Så jag laddade upp med lite klubbor och för ca 30 minuter sen knackade det så till min förtjusning på dörren! Öppnar och där står ett gäng ungar och säger "bus eller godis - eller pengar"!! Inte hade de orkat anstränga sig mer än stoppat in några löv och kvistar i kläderna, vilken besvikelse för mig som ville se "riktiga" spökungar :-) Nåja, klubbor fick de och jag hoppas jag får valuta för godiset jag ger nästa gång det knackar på dörren...hihi! Ska det spökas och knackas dörr så bör man ju åtminstone klä ut sig, jag håller helt och hållet med dig!!

Ha en fortsatt skön söndagkväll!

Passagården sa...

Jag gillar din blogg! Du skriver så roligt och verkar ha så himla mycket ideer och energi, -du inspirerar! Kram

Att vara någons fru sa...

Ha ha ha så det är SÅ man skagöra?! Kanske skulle ta en hink och bege mig till grannen...

Anonym sa...

Jag gillar inte heller ungar som "tigger". Tycker överhuvudtaget inte om halloween, det kan USA få hålla för sig själva.
Däremot gillar jag TINE K lampskärmen , men tycker den är på tok för dyr. Nästan så jag blir lite förb... när jag tänker på priset......och det betalar vi. Jag har själv tänkt att göra en egen. Har redan skaffat en svart lampskräm med samma mått som Tine K, men ej fått tag i prismor ännu. Jag har även fyndat en svart lampfot på Åhlens för halva priset, 149,- och kan faktiskt inte se mer än en enda detalj som inte är samma som på originalet. Så vad sägs...lampfot+skärm för 200,-+ priset för prismor. Originalet kostar ca: 3000,-!!!!
Jag är nöjd och så blir det min egen!

Kram Monica (utan blogg)

Anonym sa...

Hej!
Om jag känner dig rätt ( känner dig inte alls egentligen ...) så kommer du att göra en egen! Gör det! Du är ju jätteduktig!
Tråkigt med tiggande barn... Speciellt när vi här i Sverige har allt vi kan be om. Tycker inte om att det är rättvist på ett sätt. Du förstår säkert!
Mvh Ulrica Adolphson

Karolin sa...

Har haft kids här hela helgen som plingat på. Inte en enda har varit utklädd. Jag har varit jättetråkig och delat ut äpplen och klementiner till dem. Lite besvikna har de sett ut allihopa. :)

Louise Vita Drömmar - My lovely Days sa...

Tycker helt klart du ska köra på något eget, blir mer personligt och vackert då! Kram

Sofia sa...

Hej! Ville bara säga att jag läser din blogg varje vecka och varje gång blir jag lika inspirerad! Du är väldigt duktig på inredning och det kul att läsa om alla dina projekt :) Tack!
ps. jag tycker du testa att göra lampskärmen själv :)

greta sa...

Hej Mia!

Jag har följt ditt blogg ett tag nu och jag måste bara säga att jag är glad lver utveckligen från shabby chic till.. mer traditionell? Egen? Spilerill, själv bor jag i en våning i vasastan men husdrömmen gror (är endast 25). Tycker mycket om din blogg och för min del är det bara positivt när du blandar in prat om familjeliv och träning(!) och middagsplaner, supertrevligt!

Kram!

Anonym sa...

ohh söta lampor vill också ha :)