måndag 18 april 2011

Easter Cupcakes

Tjingeling monday!

Nää det var inte mycket hjälp jag fick igår inte bloggisar, antar att det var lite mycket begärt med strålande sol ute;o) Måste kanske muta er med lite godsaker för att få er hjälp framöver antar jag så här kommer Leilas Easter Cupcakes.
De ska jag definitivt testa i påsk!

12 stora cupcakes - Easter cupcakes


2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
100 g hasselnötter
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
¾ dl mjölk


Nutella frosting
1 dl Nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk kaffe


Fågelbo
400 g mandelmassa eller marsipan
12–24 små chokladägg (smågodis)


1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
3.Mixa nötterna till pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal i kvarn.
4.Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
5.Rör i mjölken.
6.Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7.Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.


Nutella frosting
1.Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
2.Rör ner kaffet.
3.Bred frostingen över cupcakesen.


Fågelbo
1.Pressa mandelmassan/marsipanen genom en vitlökspress.
2.Forma trådarna till små fågelbo’n på toppen av frostingen.
3.Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.

Nej, dags att smörja lillfisen med mera salva. Den funkar faktiskt! Hon har bara några koppor kvar och de har redan börjat torka ut! Och påsarna under ögonen blev klart mindre faktiskt, tills jag fick krämen i ögat och det började svida som attan.

Kram på er!
Mia

5 kommentarer:

Haze design sa...

O så gott, och fina var de också :-)

Jessica Ballion Ohana sa...

Yummy !!!

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Herregud va mumsiga!! Det måste testas. :) Tack för tipset. Kram

Ett Vitare Hem sa...

De såg ju himla goda ut!
Ha en härlig tisdag!
Kram/Lena

Hannah sa...

Ooooh! Så goda dem verkar. Måste baka dessa i veckan:))