söndag 29 april 2012

Östermalms chict

Sunny sunny sunday!

My gad vad härligt det med sol inte sant? Har varit ute i princip hela dagen i trädgården med tjejerna, så mysigt. Stackars maken han har gipsat vardagsrummet han istället;o) Nu är det dags för nya ytskikt och allt ska bli nymålat och fint med nya lister och foder. Jo faktiskt, vävtapeter går faktiskt under kategorin "skabbigt" i detta hus och nu är det på tiden att det blir nytt och fint!

Däremot blev jag inte helt övertygad om att vi faktiskt ska ha vitt på väggarna när det grå gipset kom upp.


Jag är ju oerhört svag för stilen som den här duktiga tjejen skapar. Lite lyxigt östermalms chict sådär med en väldigt skön balans och harmoni enligt Feng Shui. Och där är det inte vitt på väggarna minsann. Bild nedan Simplicity.
Fördelen med en (svag) kulör istället för vitt är ju att allt det vita liksom "poppar ut" och känns finare som foder, lister, lampor ert. Vad tycker ni tjejer?

Kram på er!
Mia

11 kommentarer:

Katarina W sa...

Jag röstar på en svag ton på väggarna! Själv har vi en jättefin ljus beige ton med stora vita lister! Det trivs jag jättebra med!!

Mimmi sa...

Det ljusgråa gjorde sig verkligen fint i rummet! Jag röstar för ljusgrått alternativt en ljus beige istället för vitt :) Det harmonierar fint med era möbler och golv.

Hoppas du haft en fin helg! Kram

Milla sa...

Jag håller med! När vi gjorde om och målade vitt på vår övervåning, så blev det tokigt med de vita kulörerna mot fönster, foder och lister kontra väggarna. Dels fel nyans och liksom själlöst. Valde "silverpil" på väggarna istället och är supernöjd. Fönster, foder och lister fick en helt ny lyster och stack ut mer. kram Milla

Photo by Maria sa...

Ja det vita kan ju bli lite för mycket ibland..

Hoppas det ljuvliga vädret håller i sig..

Kram Mia

Cattis sa...

Hoppas ni kan hitta en riktigt bra kulör till rummet.

Jag har haft vänner på middag. Kolla min blogg så får du ett bra recept.

Kram Cattis

fia sa...

Vilket vackert rum... å får sådan inspration.

smile sa...

Vi har ljusgrått och älskar det! Har haft det i tio år och inte tröttnat än. Perfekt till vita möbler och kanon som bas till vilken accentfärg som helst.

Christina sa...

Håller med dig.... Vitt på vitt gör att det vita försvinner... Själv målade jag vår hall i en väldigt svag beige färg och vips kom både de breda golvlisterna och spegeldörrarna fram på ett annat sätt... Kram och tack för en fantastisk blogg...

Anonym sa...

Vi har en ljus, ljus grå färg - ser nästan vit ut i solljuset men gör att lister, stuckaturer etc. poppar på ett helt annat sätt. Så jag röstar på en ljusgrått! Så himla nöjd.

Theoddmolly sa...

http://theoddmolly.blogg.se/2012/may/vaga-vagra-shabby-chic.html

Kolla gärna in vad jag skrivit om Shabby chic stilen med glimten i ögat :)

Jeanette sa...

Är så avis på ert hem...det är så läckert:)