söndag 5 juni 2011

Happy day!

Happy happy happy day!

För idag är det min bröllopsdag, tralalalala. För 7 år sen satt jag hos frisören just nu med pirr i magen. Hur jag såg ut kan ni se här. 15 år tillsammans och jag älskar honom mer än nånsin. Man måste ta hand om varann, glöm inte det! Gör saker för varann bara för att göra den andra glad. Som idag,  maken skulle jobbat hela långhelgen men överraskade mig och tog ledigt just idag så vi får en dag tillsammans. Så får man en happy fru! Och snart har vi en weekend inbokad tillsammans, det löftet har vi gett varann att alltid ha en mysig helg tillsammans i samband med vår bröllopsdag!

Så idag blir det blommor dagen till ära här på bloggen. Tänkte tipsa om en solros jag planterade 30 st av igår i en grupp i slänten. Är inte så förtjust i gula blommor, men denna är gräddvit med en mörk botten. Det blir flera blommor på varje planta och den är fin som snitt. Solrosor är ju bland det enklaste man kan så, det är grogaranti på 70% av fröna i påsen så det är ju bara att pluppa ner i jorden och hålla den fuktig. Så förhoppningsvis blir det en maffig grupp till sensommaren. Fröna finns på plantagen men även tex här.
Något mer jag tänkte plantera efter tips från en god vän är Kantnepeta! (Perenn) Ser ut och doftar precis som lavendel,  men är mer lättskött och blommor mycket mycket  längre. Maj-sept! Den brer ut sig jättefort så den blir perfekt i en stor rabatt där jag vill dölja några torvblock. (Visst mamma, det blir väl bra?)
Finns både som färdiga plantor men även som frön. En påse räcker till ca 6 m och man kan direktså nu! Fast jag är ju rätt otålig av mig så det får nog bli färdiga plantor för min del.

Nej, hurry hurry vi har bestämt oss för att åka iväg på ett tivoli som är på besök i krokarna.
Så barnen blir happy idag också!

Kramar! Mia

5 kommentarer:

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Stort grattis på Eran dag!! :)) Vilka härliga blommor. Man blir ju så glad av det. Ha en skön dag. Kram

Isabelle sa...

Grattis! :)

P.S Ikväll startar jag en tävling, missa inte det!

Anonym sa...

Stort grattis på er dag, ja visst ska man hålla kärleken vid liv. Tillika mig, efter 22 år lika kär och har ett bra äktenskap...den vackra solrosen kommer jag att köpa....tack för tipset och njut nu....kramen

liljer og konvaller sa...

Tillykke med bryllupsdagen til jer begge! Nydelige bryllupsbilleder forresten!
(Det lader til at du har fælles bryllupsdag med med Emma fra bloggen "Emmas vita drömmar". Så nettop på hennes blogg at hun også giftede sig for 7 år siden.)

Vakre blomster. Tak for tipset med Kantnepeta'en. Skal huske på den næste gang jeg får chancen.
Ha en fortsat herlig bryllusdag!
Klem fra Ina

Tidsmästarinnan sa...

Hej! Grattis på bröllopsdagen!
Tack för solrostipset, jag har aldrig tänkt på att det även finns gräddvita... det såg intressant ut, ska jag komma ihåg!
Nepeta har jag planterat vid sandlådan(jag köpte också plantor), de är tåliga och trivs bra, fina i buketter också. (Men doftar som lavendel gör inte mina iallafall. Fast jag tror det finns flera sorters nepeta, kanske finns någon sort som luktar godare än mina, hi hi).
Kram!
Susanne