fredag 27 maj 2011

Vad har jag nu gett mig in på?

Happy happy friday!

Hälsan är på väg åter för min del och dessutom har jag nu hittat det! Fönstret! Som jag har letat efter ett vackert gammalt spröjsat unikt fönster i exakt rätt mått att fälla in i köksväggen. Äntligen är det  mitt.

Sen kanske jag har tagit mig vatten över huvet då det både ska skrapas, målas med linoljefärg och dessutom kittas. "Äh, hur svårt kan det vara" tyckte jag och maken bara skakade på huvudet. Skaffade mig dock en plan B och frågade hur mycket de skulle ha under bordet för att kitta det åt mig om jag gjorde grovjobbet:-) Maken bar ut det till bilen och påpekade att det var lite väl  snett och vint men det ska nog lösa sig det  med.
Med 16 handblåsta rutor, är det inte vacker så säg?
Älskar att det är raka spröjs i mitten som harmonierar med övriga fönster och sen kryssdetaljerna som bryter av. Dessutom prutade jag ju ner det 1/3 av priset så  maken borde vara mer än nöjd. Ehhh, host. Nu ska bara väggen byggas ut lite och fönstret fällas in också. Bäst jag slutar och går och masserar makens axlar lite nu.

Kram på er!
Mia

11 kommentarer:

Yosofine sa...

Grattis till fönstret, vad kul att du äntligen hittat det! Det kommer vara värt allt jobb, när det väl sitter på plats. :) Kramar

Hanna sa...

Hej Mia!
Har nyligen hittat till din blogg och fann den mest inspirerande bloggen hittils! Fantastiskt hem och vilket arbete ni lägger ner, hur hinner ni med allt förstår jag bara inte, som själv har en 2 åring som upptar all min tid.

Håller själv på med att inreda barnrum till min dotter och gillar det enkla och rena hemma hos dig, undrar om man kunde få se lite mer av barnrummen och framför allt var förvarar du alla leksaker???

Kram/Hanna

Sophie sa...

Hej!
Det kommer att bli toppenfint med fönstret, vad kul för dig att du fick tag i det! Jag ska peppa maken nu, han borde inse att det går att göra en fönstervägg inomhus...

Önskar dig en trevlig lördag!
/Sophie på Hammarö

rosenälvorna sa...

Hej, vilket fint fönster. Jag älskar fönster som är spröjsade, skulle vilja hitta fler (till bra pris förstås) som bara kan stå och vara vackra. Trevlig helg/Christina

Marina sa...

det kommer säker att bli jättevackert efter lite arbete!
/Marina

Pernilla sa...

Vilket underbart fönster du hittat . Kommer nog bli superfint när det är klart .

/ Pernilla

Anonym sa...

Vilket underbart fönster! Det kommer att bli jättebra! Själv kittade jag om ett fönster med linoljekitt för första gången förra sommaren och det var inte så jättesvårt. Men med övning blir det nog ännu snyggare resultat. Blir spännande att följa hur själva infällningen kommer att gå till. Är själv sugen att fälla in ett fönster i en vägg. Måste bara övertyga maken först...! ;)
Ha det bra! /Erika

jennys dockhus sa...

det var verkligen jättefint

annasaramaria sa...

Super fint fönster!! Skulle gärna ha ett lika fint. Vi har fällt in ett fönster i skafferidörren, det blev jätte bra. Lycka till, vill man något riktigt mycket så går arbetet riktigt lätt:-))/annasaramaria

Hvita Villan sa...

Underbart fönster!
Kommer bli så fint när det är klart!
Vill gärna också se mer barnrum. ; )

Kram Lizette

liljer og konvaller sa...

Nydelig vindue! Jeg forstår godt at du bare MÅTTE ha det! :)
Det skal blive morsomt at følge med på hvordan du får "indarbejdet" det i dit køkken. Lykke til!:)
Og som jeg forhåpentlig har sagt tidligere: tusinde tak for en fantastisk inspirerende og smuk blog!
Klem fra Ina