tisdag 6 april 2010

It´s like magic

Jag lovar, snart kommer de tro att jag klottrar i smyg nere på lokala färgaffären och ringa in ett anonymt tips till polisen. Tyckte de kollade lite snett när jag slank in idag och köpte en burk matt svart sprayfärg. För åttiofemte gången eller så.

Har ju nämt tidigare att jag försöker föra in lite svarta detaljer här hemma för att skapa lite kontraster. Har även blivit lite förtjust i industrilooken med lite rååare material. Inte för mycket men jag gillar blandningen mot allt det skira vita. Så fram med sprayburken bara, man får inte vara feg här i livet. 10 minuter senare var jag mer än nöjd.
2 vanliga lampor från ikea "foto" för en billig penning.

10 minuter senare efter en sväng på gräsmattan så var de inte riktigt lika vanliga längre.

Här fick ni er en riktig tjuvtitt på nya bordet också som jag inte ens hunnit visa än för alla projekt....lovar visa det i sin helhet med beskrivning snart.

Jag blev i alla fall jättenöjd med lamporna, ytan blev jättefin, sidenmatt och helt utan rinningar. Ser nästan fabrikslackade ut. Ibland överträffar man sig själv:o)

Nu ska jag slänga mig i soffan efter en timmes kvällspromenad i kvällssolen.
Lite egentid för underverk för själen! Kom på ett nytt pyssel när hjärnan fick fri tanketid.
Men mer om det en annan dag.

Kram på er!
Mia

20 kommentarer:

fröken knopp sa...

Så fint Mia!!

Jag har/hade likdana lampor som dina..mina fick dock bli ägg vita o lite slitna..älskar dem!! :)

Ser så fram emot att få se bilderna från ditt kök snart!!
Varma Kramar Elin

♥Zink & Vita ting♥ sa...

Fint det blev! Inte illa att få till det utan rinningar!
Bordet ser kanon ut, ska bli kul att se fler bilder!
Egentid är guldvärt!
Kram Mimmi

Det vita dårhuset sa...

Hi hiii Har precis köpt likadana lampor som jag hängt i hallen. Ingen dum ide att spraya de svarta där damen! Får se om dårhuset följer efter.....

Kramen

bikim sa...

GREAT JOB!
HAPPY EVENING!
ROSA

VITA NYANSER sa...

TACK för att du visar lamporna!!! Jag har två såna och har länge funderat på om jag ska måla de svarta eller inte, nu har jag ju dina bilder att kika på. Jag har redan köpt hem färg...men blev lite tveksam...men nu ska det nog bli svart här oxå! Så TAAAACK!!!

Kram L-L

Photo by Maria sa...

Jag har med en sån lampa, som aldrig hängt uppe, men min får vara som den är även efter jag har hängt upp den.. De blev snygga som svarta :-)

Kram Mia

Emmie sa...

Det blev riktigt bra det där! Superbra och enkelt tips! Extra bra är ju att om du skulle tröttna så kostar "foto" inte många kronor. ♥

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så fina dom blev, har spanat in dessa lampor och med lite färg fungarade det perfekt. Riktigt snyggt med dom små svarta detaljerna.Kram Theres

Solfyllda segel sa...

Det svarta kommer passa jättebra till ditt ljusa hem. Ursnyggt blev det. Du är duktig du och ger mig massor av inspiration.
Kram Therése

StrandviksVillan sa...

Vilket flyt du har med inredningen nu! Länge sen för mig, men kanske när vårsolen börjar visa sig lite mer ;)
Läckra lampor!

soisses-dasleben sa...

industrie-charme... YOU did a fantastic job!

Engelska Villan sa...

Hej kära du!
Du är inte klok vad du är kreativ och fixig!! Lamporna blev assnygga!!!!
Jag hade en massa härligt att läsa ikapp här nu, eftersom jag varit "ledig" från datorn en vecka. Kökssocklarna är som en dröm. Och så en härlig tävling på det. Du är fantastisk :)
Själv är jag inne i en riktig formsvacka. Hemma känns fult o trist och jag har inga idéer alls... Kan du smitta mig lite?
Kraaaaaam Anna

Ett Vitare Hem sa...

Hihi fnissar lite åt känslan när du köpte färg känner så här där jag lyckats tömma hobbybutikens gipsförråd ett par gånger sista veckorna, de bara flinar åt mig så fort jag kommer in och talar direkt om ifall det finns gips eller inte ;o)Lamporna vart helt underbara!
Ha en finfin dag!
Kramis/LenaS

Hemma hos Razzel sa...

Att sprayfärga är inte det lättaste, men "övning ger färdighet"! ; )

Malin - I min trädgård sa...

Duktigt jobbat, de blev jättesnygga! Att få det utan rinningar klarar jag inte av... kanske behöver öva mer? Eller så är det kvaliteten på färgen? Ja det skyller jag på!

Ser fram emot att se mer av bordet!

Kram M

Titti underkalas-eken sa...

Superläckert!!
Jag är en flitig användare av sprayfärg med, men inte sprayat någon lampa än, det måste jag ju försöka snart! Dina lampor ser mycket mer exklusiva ut i svart än innan och jag håller med om att de knyter ihop inredningen bättre när de bytte färg!

Anonym sa...

Lamporna blev jättesnygga! Så blanka och fina.Vilken färg har du använt?

Hälsningar
Charlotte i Borlänge

Anonym sa...

Men hjälp så fint hem du har...och tusen tack för en dos av inspiration. Nu vet jag var jag ska lägga tiden på den här helgen.

"mammamu"

mamman i det gröna huset sa...

så snyggt! precis sånna jag letat efter men inte var jag smart nog att komma på att jag faktsikt kunde måla om ikeas lampor... *muttrar lite över mig själv*. Det kan hända att jag lånar din idée. Svarta detaljer i ett vitt hem är så snyggt!

Anonym sa...

Hejsan
Vilken fin bloggsida. Skulle vilja höra vilken storlek du har på dina lampor från ikea. De som du målat svarta.
Mvh Pia
pius17@hotmail.com