onsdag 21 oktober 2009

En bamse, en kudde och en gnutta färg

Vår 4- åring påminner väldigt mycket om Lotta på Bråkmakargatan just nu. Så idag kom maken hem med en alldeles egen Bamsen till vår egen Lotta. Mamma blev nästan gladare än Lotta då bamsen kommer från självaste Maileg:o) Maken kan han med ibland!
Här hemma börjar jag ge efter lite för julinspirationen som kommer krypandes, tro det eller ej. Men jag måste ju börja i tid om jag ska få ihop allt pyssel jag vill göra. Två kuddar av två handdukar från Claes Olsson (märke Gripsholm iaf) för en tia styck ska jag sno ihop imorgon med lite fina knytband tänkte jag. I år ska jag göra en hel arme med julkuddar!
Även om jag legat lågt här några dar så betyder det icke att jag legat på latsidan. Nejdå, har både det ena och det andra på gång... Men mer om det projektet en annan dag....
Kram på er!

Mia

15 kommentarer:

Maol sa...

Jag har också fått känn på juldekoration lite för tidigt, jag ska ju pynta inför halloween först ju. Och pumpa är gött! ^_^

Engelska Villan sa...

Du är hjärtligt välkommen att göra mig sällskap i min soffa :) Jag lovar att bjussa på den smarrigaste latten, men det får väl bli post-ditt-nya-bord då..? ;)

Ja, Lotta är en liten gangster som är mycket omtycket även i detta hus. Hmmm, kanske inte den allra bästa förbilden i alla lägen (Selma skulle säkert gärna ta en sax och klippa av en ärm på sin "pippi-tröja", som hon hatar...) Bamsen var ju ursöt!!!

Jag måste också prova att sy julkuddar av handdukar. Och knytband är en enkel, skön lösning. Köper du bomullsband då eller?

Nu ska jag sussa!

Kram kram Anna

me and alice sa...

Hej Mia!
Är allt bra med er?!
Åh vad länge sedan jag var in till dig vännen... Har helt enkelt inte orkat att blogga för på bästa tiderna sitter barnen här o då ligger jag o mannen och ser på teve i soffan. Sedan är man såå jääättetrött... Som nu... Gäsp!
Härär entill som längtar efteratt få jula till det lite. För det är ju nu före man njuter av allt härligt pynt. Efter julen ja då vill manut med allt o in med våren...*fniss*
Oj, hade alldeles glömt det reportaget... Det gjorde vi för två år sedan. Barnen var väldigt små då... Kram Susanne

Photo by Maria sa...

Vilken söt Bamsen..

Ha nu en bra natt och en härlig torsdag..

Kram
Mia

sara på hedepipan sa...

Nu inspirerade du mig, undrar om jag ska sy kuddfodral?
kram sara

fröken knopp sa...

åhh vilken bamse..min lilla vera..hm läs jag..hm...har önskat sig en sådan i julklapp av mormor..:) tycker dom e så underbara..!!


jag e med sugen på julen nu...gäller å små börja i tid annars hinner man aldrig allt man vill..:)

ha en bra dag!! kramar elin

Viveka i Bläckhornet sa...

lotta var en favorit hemma hos oss för vår yngsta dotter. Hmmm...det kanske var för att de var lika busiga ;)

Jag älskar den nassen, har en annan variant av den.

Smart med kuddarna.

Kram Viveka

Fröken Fräken sa...

oooh..! Hur sugen blev jag inte nu på att sy en massa rödvita kuddar?! Ok, egentligen har jag varit sugen på det länge men med tanke på hur jag r så örs jag inte redan nu få dem på plats för då har jag väl tröttnat innan första advent... men jag får ladda inför julen med att fylla i när jag ska vara ledig i jul.. 18 lediga dagar har jag inplanerat!!! Jippie!!!

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilken gullig Bamsen! Tack för tipset om kökshanddukar på CO ska åka dit nån dag!
Ha en fin helg!
Kramis/LenaS

Malin - I min trädgård sa...

Jättesöt Bamsen! Har själv suktat efter en sådan, men tyvärr har den hamnat långt ner på prioriteringslistan.

Jaa, även jag har lite julkänningar, men jag försöker stålsätta mig. Men så kom nya Drömhem & Trädgård igår med sitt julnummer. Jag försöker läsa lååångsamt :-).

Ha det bra!

Kram M

Useful Art sa...

Sydde också kuddar av kökshanddukar förra året till jul, jättebra tips!
Blir nog inga nya i år, plockar fram de gamla istället :)

Älskar verkligen ditt vardagsrum, så mysigt och fint!!

Trevlig helg!
Kram /Sara

Unknown sa...

Hej snubblade in här, vilken härlig blogg och hem du har med vacker utsikt...ha en trevlig kväll/Catthie

Systrars söta sa...

Hej Mia, å vad fiiint du har det hemma..blir så sugen att pyssla å dona själv nu när jag tittar in :-)) Jag har inte fått Maileg varorna än de dyker upp i november lagon till jul...så dont worry!!! :-)) Å du är såå välkommen förbi Systrars Söta..Ha det gott kram kat

Skogsdoft & havsbris sa...

Hej!
Råkade hitta hit till din blogg och kikade runt lite... Så mysigt ni bor, jättefint! Kommer gärna igen... Och receptet i ditt förra inlägg tror jag absolut jag måste ta och prova, det låter helt ljuvligt! :) Vattnas redan i munnen...
Ha en bra vecka! :)

Shabby Chic sa...

Vilken härlig blogg, men varför finns den inte med bland Shabby Chic Bloggar?