fredag 18 februari 2011

Krukmakeri

TGI Friday!

Finally veckans bästa dag! Idag har jag funderat hårt på en sak. Börjar man bli gammal när man blir lycklig för att man lyckats övervintra alla mårbackapelagroner för första gången? Hmm, känns som ett litet tecken. Men, men skit idet, jag är lika glad för det ändå.

Så idag satte jag ungarna i lite barnarbete för här ska minsann pelargonerna klippas ner, planteras om och få massor av kärlek så terassen dignar av blomsterprakt i sommar! Lerkrukor (14:90 på plantagen) och lite bredspackel så var pysselverkstan i full fart. När spacklet torkar sen kan man bara borta av lätt och antingen torka av eller ha på en omgång till, beroende på vilken yta man vill ha.
Ja nog fick jag en liten känsla av vår när jag stog med händerna i pelargonjorden allt. Och på skänken är äppelkvistarna från trädgården fulla av knoppar som spär på känslan lite till.
Idag är kidsen lite för förkylda för fredagsdisco, så jag låter den här sköna lilla killen stå för
movsen ikväll istället.

Och ett glas rött (eller 3 vad säger du Marit?;o)
Kram på er! Mia

7 kommentarer:

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Hihih...ja, det kan nog vara att man har kommit upp i en viss ålder. För jag har tänkt att jag ska köpa mina första pelargoner i år, har inte gillat dom så mycket tidigare. Men nu så, vid 36 års ålder så ska dom få komma hem till mig. :))

Ha det så kul på discot! ;))

Marits vita skrin sa...

Mahaha, vi tar 3.... el 4.

Men du vet väl att du inte ska klippa ner dom opå en gång. Plantera om dom först och låt dom gro sig i nya jorden och få nya knoppar. Sen klipper du ner dom och "förökar" dom.

Kramis bästa Mia

/Marit

Marits vita skrin sa...

Förresten är jag redan inne på mitt andra. Jag dricker snabbt ja:)

krillan sa...

målar du på med pensel?

Lantligt i smultronbacken sa...

Det är verkligen jätteroligt när man har övervintrat sina Mårbackor och billigt dessutom. Sen blir de större för varje år som går och det är super. Jag började att använda pelargonnäring förra sommaren och herregud så de blommade.

Kram Teres

Camillas vita villa sa...

Hej!
Köpte fina Mårbackor förra året, men tyvärr så slängde jag dem. Får köpa nya och kanske till nästa år...
Vilken mysig stund ni hade med era krukor, de blev fina!!
Kram
Camilla

Hvita Villan sa...

Slängde mina i december när jag hittade dom i källaren lite väl torkade... Får väl göra ett nytt försök efter sommaren igen. ; )

Kram Lizette