tisdag 27 september 2011

Will you leave me?

HO HO!

Var är ni fina bloggisar? Jag ser ju att ni är måånga som smyger omkring här inne,  men ingen som syns, ingen som syns;o) Nu får ni steppa upp lite och komma med lite peppig feedback om den här bloggen ska leva vidare. Minsann. Annars kommer jag tro att ingen läser och lägga ner här.

Nu råkar det ju faktiskt vara så också att fru Shabby Chic inte känner sig så himla Shabby Chicig längre. Den ena Shabby Chica prylen efter den andra åker ut till fördel för Day, TineK och mer klassisk inredning. Kan det ha nåt med saken måntro, att ni lessnar när jag inte målar slitna vita möbler hit och dit? Just nu är det typ en promille av er som tar sig tiden att skriva en rad.
Jag behöööver er finingar, jag behöver er pepp - det är där jag hittar min inspiration ju:-)

Ett annat dilemma dyker ju genast upp också, vad ska det Shabbiga Chica huset heta om det inte längre är så himla Shabbigt och Chicigt? Suggestions anyone?

Medans ni suger på den, spraymålar jag en rottingstol. BLACK.








































TADAAAA! Much better.








































Kramar! Mia

47 kommentarer:

Fräknis sa...

Jodå! Jag är här!
Och jag läser alla dina inlägg! Men jag håller med om att det är trist när man inte får några inlägg.Men jag ska kanske inte klaga eftersom jag själv läser en del bloggar utan att kommentera. Men min blogg är kanske inte så intressant just nu heller...jag väntar på att vi ska komma igång med vår renovering så man kan fota lite och visa framstegen. Döp bloggen till något som alltid kommer att vara du...Mia´s House tex. Stolen blev jätte bra! Hur många burkar behövde du?
HA en fin kväll!
Kram MAlin

annasaramaria sa...

Vi är här;-)).....det är nog bara höst tröttheten som gör att vi inte kommenterar. Jag läser alltid dina nya inlägg! Du finns på min blogglista och även om jag inte gör egna inlägg så läser jag er andras på listan! Jag tycker du har super fin stil så fortsätt!! Pepphälsning/annasaramaria

Anonym sa...

Förlåt Mia!
Jag tillhör just en av dom som hälsar på dig OFTA men sällan lämnar kommentarer.. Jag tror personligen att det beror på att jag inte har en egen blogg. Jag hälsar på hos många av er bloggare och när man inte har en egen blogg känner man sig liksom lite "utanför er värld"... jag tror väl oxå man inte är lika intressant när man inte har en egen blogg som ni kan hälsa på... (jag började oxå känna mig som en stalker när man lämnade flera kommentarer, för av vissa får man ju sällan svar, DOCK av dig!...)I övrigt är nog vi flera med dig som överger de shabbiga för det mer chica och classy TineK/day hemmet... OCH där är det ju just ni bloggare som sätter trender! Ni är helt otroliga att inspirera!
Jag hoppas att du fortsätter att dela med dig av ditt vackra hem, shabbigt eller inte!

Många, stora varma höstkramar från Alexandra i Östersund

Lantligt i smultronbacken sa...

Det är tyvärr lite samma hos mig. Måååånga besökare varje dag men mindre kommentarer. SJälv så läser jag andras bloggar ofta och kommenterar. Hoppas det blir bättre nu när sommaren är slut.

Jag har också kastat ut det mesta med shabby faktiskt. Men svart blir det inte här, har varit lite anti mot det. Men man ska väl aldrig säga aldrig.
Jag gillar mer det lantliga eller rent vitt helt enkelt. Tine k är en stor favorit här hemma med och jag ska lägga in lite brunt nu.

Kram Teres

Träna, träna,träna och hälsa sa...

Såå fint utan det shabby chica, så fortsätt som du gör du....

är dålig på att kommentera, ja!
skärpning på oss

Sofia sa...

Måste också erkänna att jag aldrig lämnar kommentarer men väldigt ofta går in på bloggen för att suga åt mig inspiration. Snälla fortsätt med bloggen, fortsätt att få mig nyfiken på vad som händer i ditt hem härnäst.

Lisa sa...

Hej hjärtat..Klart att du inte får lägga ner din superfina och härliga blogg. För mig är det nog så att jag kommenterar mera hos de som kommentarar hos mig. Men o det hänger på kommentarer gumman så visst ska du få de bara du blir KVAR. Svart är underbart till det vita men jag kommer npg inte att kunna vara utan shabby chic för det är mera en livsstil än mode för mig liksom. Du vet återvinning, natur, rofyllt och en massa. Nej kom igen nu hjärtat duhar sååå fint.

Kramar Lisa

Editor sa...

Hej!
Jag had just börjat följa din blogg: gillar dina bilder.
Tycker mig känna en trend i bloggvärlden att man gärna läser, men inte orkar kommentera. Som tur är har man sin statistik som du skriver!

Unknown sa...

Hej jag är också här, läser fina inlägg men är dålig på att kommentera:(, ändring på de. Gillar din nya stil, känner att jag mer o mer dras åt den me. Hoppas verkligen att du fortsätter o blogga o inspirera. Kram Johanna

Anonym sa...

Älskar din blogg och har själv lämnat det shabbiga för mer tine k och day så stannar absolut kvar!
Fint med lite svarta detaljer mot allt det vita :)
Kram Malin

Anonym sa...

Snubblade in på din blogg för nån vecka sen när jag googlade "shabby chic blogg" har nog läst igenom ALLA dina inlägg nu. (suttit natt som dag ;) Har även visat HELA min familj(tro mig när jag säger att den är stor) och mina vänner. Du får absolut inte sluta blogga, vart ska jag då få all min inspiration ifrån nu när min sambo äntligen gått med på att vi ska renovera vårt hus som vi flyttade in i, i Juli?
//En 22 årig "shabby chicig" tjej

Lizette sa...

Hej! :)
Jag känner mej träffad! Ska skärpa mej!!
Älskar din blogg!
Det är typ de jag längtar efter när man kommit hem efter en lång arbetsdag är att kolla din blogg. Å se vad du har hittat på för något fint! All min inspiration kommer från dej! Fattar inte att du orkar greja å pyssla så mycket! Önska jag var likadan!! :)

Keep going! :)
Kram Lizette

♥Linda♥ sa...

Hej Mia!

Jag trillade in på din blogg idag och konstaterade att det är en av dem jag följde när jag började blogga för flera år sedan. Tappade bort din blogg vid något tillfälle under vägen men blev glad idag när jag fann den igen. Jag brann också för shabby chic-stilen förr men har mer och mer gått över till den klassiska svart-vita med Tine K och Day Home.
//Linda

vita hjärtan på tråd sa...

Hej!

Känner mig oxå träffad!! Jag vet - jag är jättedålig på att lämna kommentarer! Läser dina inlägg så ofta jag kan - du inspirerar stort! Vilket underbart fint hem du har, shabbigt eller inte!!! Så sluta inte blogga för allt i världen!!

Här hemma börjar det oxå smyga sig in lite svart!:) Stolen blev jättefin förresten!

Kram Linda

Anonym sa...

Jag som precis börjat läsa din blogg vill verkligen inte att du ska sluta blogga;(( Hade varit väldigt glad om du kunde tala om för mig vilken färg du har på din råspont? ska ha pärlspont i köket och vita ädel luckor i köket och porslinsho, men vet inte vad för vit färg jag ska ha, HJÄLP!! ;))tjing Liz

Norrbottensjänta sa...

Godkväll...! Jag har följt din logg länge nu och aldrig lämnat en kommentar...fy mig! Men du ger både skratt och inspiration i dina fina och roliga inlägg! Så om du tycker om att blogga, så fortsätt!! Jag tycker om att läsa, men har inte någon egen blogg=) Nu är den underbara hösten här, hoppas din make mår bra, han och jag delar förövrigt samma yrke :) Peppkram/ Norrlandstjej

Anonym sa...

Hej!
Jag har följt din blogg ett tag och lämnar nog en kommentar här och där. Varför din blogg är så bra? Jo, för att du verkar ha båda fötter på jorden, driven -otroligt driven - fixar det ena efter det andra. På en liten stund har du liksom sprayfärgat en stol hux flux. Det är det som är så kul med dig! Du vågar verkligen! Jag har fått massor av inspiration från din blogg! Sluta ej! Snälla! Ifall du hittar tiden för det vill säga. Men du ska veta att din blogg är uppskattat! Jag har fått vänner att också följa den och inspirerats! Kul att även du är gift med en polis! Eller inte kanske... Trista arbetstider...:-(
Ha det så bra !! Mvh Ulrica Adolphson

Anonym sa...

hallå, jo jag är osså kvar. Och kommer stanna.....jag lämnar en del avtryck, tycker det du gör är jätte fint! och blanda på du, det blir jätte fint, men behåll ditt namn!.....Jag härmar dig i bland lite och gillar osså pepping, ta hand om dig / kram Mia

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ sa...

jag har dig på min lista så jag är ut varje gång du uppdaterar, men ibland får jag det inte att fungera med kommentarerna och du vet hur det blir då=)
my dearest house-tycker min dotter skulle passa bra♥ annars är det bra som det är. Hoppas maken mår bra.kram på dig

Anna sa...

Heej Mia!:)
Nää du får inte sluta blogga, kikar in här varje dag för tips och inspiration! Är dålig på att lämna kommentarer så det ska jag bli bättre på, promise:)
Håller med om att det shabby chica sakta men säkert börjar ersättas med mer klassiskt, även hemma här. Vill gärna ha det vitt och klassiskt med en lantlig touch:) så fortsätt inspirera som du gör så bra!:) älskar dina pyssel inlägg!
Kram från Anna

Unknown sa...

Hej vännen!
Klart du inte skasluta blogga. Tror inte jag missat ett enda inlägg hos dig de senaste året men komenterar nog väldigt dåligt, ska försöka bättra mig.
Blir nog mest att man komenterar hos dom som lämnar små ord hos mig.
Du har verkligen en fin blogg och ett underbart hem. Jag fastnar ofta för hem som har en blandning av både gammalt shabby och nytt designat.
Ha de gott, kram Ing-Britt

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej!
Jag är också en som oftast tassar omkring.Oftast tar barnen mycket tid,men kika in lite snabbisar gör man ju i alla fall.Ska bättra mej och skriva nån kommentar ibland,jag vet ju precis att man undrar när ingen skriver och många ändå kikar runt.
Känner precis som du.
Min stil var också väldigt shabby till börja med,men stilen förändras,och man vill plocka in lite nytt.Är helt inne på din linje.
Jag hoppas kunna ha en kön blandning med det jag gillar,och kalla det just,min stil.
Ha en härlig dag.
Kram Anette

Att vara någons fru sa...

Ho ho jag är ju här :) Tycker att du ska döpa om bloggen om det känns bättre (något med "skabbigt" i, mycket roligare än shabby). Det är ju svårt det där - man ändrar ju smak hela tiden och vill inte vara begränsad av ett namn. Och du, HoP har nu en tävling där du kan vinna Mateus för 10.000:-! Buss på tjejen!

Mys och hemtrevnad sa...

hoho jag är här!!!! Sluta inte med din blogg! Kramis semlan

Eva sa...

Hej hej...
SLUTA INTE!!
Jag älskar din blogg, o ja, jag är nog lika dålig som alla andra att lämna avtryck efter mig.
Men jag är tokinspererad av din blogg.
Jag gillar ShabbyChic med svarta inslag, lite så har vi hemma...
Ett steg i taget o vi renoverar för fullt.
Så när jag är i brist på ideér så går jag alltid in här. :-D
Hoppas verkligen inte att du slutar, har fått många ideér och tips av din blogg...
KRAM!!

Hanna sa...

Hej Mia!

Även jag känner mig träffad som kikar in dagligen men är dålig på att kommentera. Men du FÅR inte sluta blogga:-))) Du har en underbar stil på bloggen och du får gärna för mig gå över till den klassika stilen. Tack för all inspiration.
Sköt om dig och familjen! Kram

Anonym sa...

Hej :)

Säger samma sak här, känner mig träffad som kikar in hos dig dagligen och inte lämnar nått spår. Men du får inte sluta för då skulle jag bli ledsen i ögat ;) gillar din blogg väldigt mycket. Du har en underbar stil på bloggen och får gärna byta stil om du vill. Tack för all insperation. Sköt om dig och familjen! Kram

Marie Louise sa...

Hej!
Vilken tur då att jag kikade in här..så mycket fint du bjuder på och inspiration..länkar din blogg till min (vitavidder.blogspot.com) kram Marie

Anonym sa...

Hej! Jag har följt din blogg i säkert 2 år nu...men det blir aldrig några kommentarer! tittar alltid in för lite inspiration! Du skriver så fint o bra. Fortsätt så! O ska du sälja sina shabby saker har du en köpare här. hihi.

Helena sa...

Hej! Jag läser din blogg flera gånger i veckan.Har fått massor med inspiration från den och behöver inte köpa så många inredninstidningar längre. Tycker inte att du ska byta namn på bloggen.Det bästa med din blogg är att man får många tips som inte kostar så mycket pengar.Du målar om, syr , betsar m.m Jag hoppas verkligen du fortsätter med bloggen länge till... Ha det bra!

Anna sa...

Hej hopp!
Jag läser alla dina inlägg och det är lika trevligt varje gång jag ser att det finns ett nytt inlägg att läsa, och vackra bilder att drömma sig bort i. Jag älskar inredning, men har inte hittat "det rätta" huset att lägga energi på ännu. Därför är det så kul att inspireras via din blogg. Har faktiskt inte tänkt på att namnet kanske inte passar in i den inredningsstil som just nu råder. Så låt den heta vad den heter ett tag till du tycker jag!
Och det är förresten helt rätt det du skriver, att man ska ta tillvara på de små sakerna här i livet. I slutändan är det ofta de sakerna som betyder något!
Kramar från mig!

Ella sa...

Hej! Jag läser också din blogg och gillar den mycket : )
Tycker definitivt att du ska byta namn på den, ert hem är mycket snyggare än Shabby Chic och jag har faktiskt länge undrat varför den heter så ; ) Tror dock att det blir mest personligt om du döper den själv. Tack för att du delar med dig och inspirerar!

Vänlig hälsning
Ella, Borås

Maria sa...

En till här som känner sig skyldig för att tassa runt här. Jag har ingen egen blogg och därför kännerjag mig lite för anonym för att lämna inlägg, men jag får ändra på det. Din blogg är fantastisk och din inredningsstil också! Du får absolut inte lägga av!!! Den lyser upp i besökarnas vardag! Stort tack!
Myclassyhouse kanske? ;)

En pointe sa...

Jag läser också din blogg varje gång ett nytt inlägg dyker upp! Fullkomligt älskar ditt hem, tycker det är så fint!
Och jag fullkomligt älskar den vita shabbiga stilen MEN jag har målat om en gammal byrå och tanken går till att ev måla ovansidan svart som kontrast till allt det vita.
Enl inredningsgurusarna så går vi ju mot lite mörkare träslag som kontrast mot allt det vita. TYcker bara det är fint. Vi har två stora vitrinskåp hemma som min man lagt in sitt veto på .De får jag inte måla vita och i det stora hela så passar de fantastiskt bra in utan att vara just vitmålade.
Så fortsätt med din stil, vi kommer följa dig ändå!
kram Mrs K

Anonym sa...

Jag kollar din blogg varje dag!
Jag är dålig på att kommentera ska bli bättre lovar!
Korgstolen blev helt underbar när den är svart.
Fortsätt med din stil för den är helt underbar.

Kramar Camilla

Marie sa...

Hej!
För ett år sedan köpte jag hus i Sthlms skärgård, och började då kolla in diverse inredningsbloggar för insiration till den egna renoveringen. Till Dig hittade jag dock bara för några dagar sedan antagligen på grund namnet...Shabby Chic....Trevligt och kul i lagom dos. Det klassiska håller bättre i längden, tycker jag!
Därför blev jag så himla glad och förvånad att hitta en helt underbar blogg bakom namnet. Nu har jag läst och läst - även gamla inlägg - och vill bara gratulera dig till en personlig och mycket inpirerande blogg. Så snälla...försvinn inte nu när jag precis har hittat hit och blivit så förtjust i din sida!
Namnförslag...hum....kanske "House with a wew"?
Kramen / Marie

Anonym sa...

Vita villan?

Anonym sa...

Hej! Kollar ofta din blogg men har aldrig kommenterat! Du är en riktig inspirationskälla och verkar ha hur mycket energi som helst! Hoppas få följa dig o din familj i fortsättningen oxå. Är sugen på att ha egen blogg men vet inte om jag har tillräckligt med tid?? Tack för att du delar med dig av ditt liv till oss andra! Kram Maud.

Misan sa...

Här är ännu en som bara tittar, läser och insuper inspiration. Jag beundrar dig verkligen som delar med dig med ditt fina hem! Jag vet hur mycket tid det tar med bilder och allt! Jag tycker om förändringar. Man utvecklas och står inte still på samma ställe. Jag gillar mest den amerikanska inredningsstilen men har fastnat för ditt sätt att inspirera. Du har väldigt god smak och sinne för färg och form! Bra tips har du också! Om du vill ha ett tips på nytt namn om du nu byter så får du ett av mig! " My cozy home"! För det är det verkligen oavsett stil! Lycka till med allt i fortsättningen. Jag fortsätter att läsa din blogg men kanske kommer att vara lika dålig på att kommentera. :-)

Anonym sa...

Hej!
Jag kollar din blogg varannan dag ungefär och har gjort det sedan i våras. Har ändrat hela mitt hem sedan dess. Gillar din stil skarpt och har tagit över makens garage och sprayar högt och lågt. Tänkte precis spraya en korgstol vit när jag fick se din svarta. Det var också snyggt. Hmmm....Jag är en mammaledig mäklare boende i en trävilla i Alingsås och jag älskar inredning. Jag har din blogg i favoritfältet och kommer fortsätta följa dig. Tack för all inspiration. Mvh Elin

Mitt skabbiga chica hus sa...

Finaste finaste ni!

Svar till Liz ovan:
Färgen vi har på råsponten är faktiskt Råvit (dvs helvit utan brytning) Jag tycker det funkar till Ädelluckorna. Foder, dörrar och fönster är mer stockholmsvita som luckorna, men porslinshon och ex allt porslin på hyllorna är mer kritvita så jag tycker faktiskt det blir en fin blandning. Om allt hade varit samma vita färg tror jag det hade smält ihop för mycket och blivit trist för ögat.

Kramar till dig!
Mia

Gamla skolan-Jennie sa...

Hejsan!

Första gången som jag är här! Hur har jag missat dig?? Kommer gärna tillbaka!

Kram Jennie

Anonym sa...

ÅÅÅ TACK!! då kan jag köra på samma som i vardagsrummet, så mycket snyggare om det går ihop, då vi har ett litet hus:)) Ok måste fråga, tror du man tröttnar på pärlspont, råspont, är inte lika shabby som du varit;) lite mer åt jannice håll (simplicity) men tycker att det blir så ombonat med panel:)) Tack för att du tar dig tid att svara, kram påre

Life Of An Angel sa...

Är här och läser varje inlägg som dyker upp i bloglovin :)

Ser en trend hos många att det shabby chica är på väg bort eller kanske rent av omformas.. Det verkar ha blivit en enorm mättnad på allt det vita, vita, vita och avskavda och det har getts mer plats åt svart och smutsiga nyanser.. Med vit som bas såklart :)

Kan hålla med om att man lite tappar inspirationen när man inte får nått gensvar och lovar att jag ska bli bättre på att kommentera. Gillar ju det jag läser :)

Kram

StrandviksVillan sa...

Det är visst många som så sakta men säkert byter till den stilen ;) Jag likaså! Men en personlig blandning är alltid bäst förstås.

Du har verkligen jättesnyggt hemma!

Jag och prinsarna sa...

Hejsan!
Ni har ett så fint hem :)
Är på jakt efter en svart och vit matta till vardagsrummet och föll pladask för din. Supersnygg! Kan man möjligtvis få veta var den kommer ifrån? ;) Önskar dig en jättemysig helg.
Mvh Emelie

Anonym sa...

Gillar att du börjar mixa med andra stilar med verkar spännande.....kanske kan blir fööörrr vit i längden,gillar själv vita möbler , med nyanser av ljusare pastel färger och tavlor med mycket färg :)

Har följt din blogg i något år och tittar in då och då ! O gillar dina recept och låtar du lägger upp. Blir inspirerad till och baka och får feel good humör :)men svårt ibland när jag inte har en ugn här hemma !