söndag 14 februari 2010

Internet är bara en fluga...

Vad skulle man göra utan internet egentligen. Ovärderligt när det gäller inspiration. Idag blir det inga bilder på blivande köket för jag tror inte ni skulle bli så inspirerade av byggkaoset som råder där idag. Nej, idag får ni istället några av mina inspirationsbilder.

Tyvärr så tror jag vi har landat i att vi inte kommer att kunna behålla den lilla tegelväggen i köket. Det kommer att bli alltför svårt att få det snyggt, den linjerar inte med någonting, (och om ni inte visste det så är jag besatt av att saker och ting måste linjera på något sätt) dessutom är den insjunken 10 cm mot övriga väggen. Hur charmig den är så kommer den nog få ryka till förmån för det här lantliga fina kaklet på hela väggen istället.
En annan kompromiss blir kylen och frysen. Drömmen vore såklart cremefärgade från smeg, men två såna går lös på 36000kr och då är det ju inte direkt någon budgetrenovering längre. Maken vill också ha lite mer restaurangkänsla och eftersom han lagar all mat här så måste jag nog låta honom vinna på den punkten. Annars kanske jag måste börja laga mat själv, hemska tanke. Istället har vi tokfyndat rostfria utställningsex från Bosch med garanti kvar till en 1/3 del av nypriset. Blocket regerar! Men jag ska nog lyckas få till rätt känsla ändå, även om kyl och frys blir rostfritt. Bidrar lite till industrikänslan jag vill åt också.

Bild från New old house

Öppna hyllor ska det bli nånstans. Här en skön kontrast med en vacker lampa. Som sagt, tänk inte bara praktiskt, varför skulle man inte kunna ha en vacker lampa på en av bänkarna. Det kanske här min blivande Tine K lampa ska få bo?

Bild Country living

Och det ska synas att det är ett kök där det lagas mycket mat!

Bild från Martha Stewart.

Bild från Par Courrier

Idag får ni alla en STOR varm kram från mig på alla hjärtans dag! Ni är sååå värdefulla för mig. Vem skulle annars lyssna på allt mitt pladder om inredning (andra skulle ju tro man var galen och besatt och makens öron skulle ju trillat av för länge sen;o) vem skulle jag bolla alla ideér med, vem skulle jag prata av mig hos när det skiter sig emellanåt och vilka skulle orka lyssna när jag hyperventilerar av glädje för en pryl. Ni är guld värda. Tack för att ni kikar in här.

KRAAAAAM
Mia

Idag skakar jag rumpa medan jag målar till George Michaels unplugged, live skiva samt Sades nya. 2 nya favoritskivor som klart rekommenderas!!!

13 kommentarer:

Ett Vitare Hem sa...

Åh det kommer säkert bli super, kaklet är urläckert!
Ha en fin alla hjärtans dag!
Kramis/LenaS

NICOLINAS BONING sa...

Supersnyggt kakel (som vi tyvärr inte satte upp när vi gjorde om köket) som kommer att bli så bra tillsammans med rostfritt!

Ibland får man låta männen bestämma lite...men bara om det blir bra annars får man leda in dom på ens egen idé på ett snyggt vis;-)

Jag är in här ofta för att se om det blir fler köksinlägg,men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge (sägs det ) så nu får ni skynda er att göra klart för jag är såååå nyfiken på hur allt kommer att bli.

Kram Birgitta

Design A Cake sa...

Kaklet är jättefint, jag röstar på Smeg men de kostar o visst måste man dela på besluten så det kommer säkert bli perfekt i slutänden.

Köksbilden du lagt in är verkligen ett sånt kök jag skulle tacka ja till, ser framför mig en liten hemtrevlig uteplats där utanför...

En stor kram på alla hjärtans dag :-)

Anonym sa...

Jättefina bilder du visar. Måste dock avråda från öppna hyllor i köket, det blir ett fettlager som lägger sig av os som letar sig dit. Svårt att få rent, jag vet av egen erfarenhet då mina föräldrar har det på landet. Om du nu väljer en öppen hylla så välj en med bra material dvs lättorkad.
Vita kaklet du visade är jättefint.
Carolina A

Maria sa...

Jätte fin blogg du har,riktigt kul att läsa.

Vilket härligt kök ni har fått och vilken skillnad på före och efter bilder..hur fint som helst. Jag funderar själv på att göra om till öppna hyllor som är så snyggt.Min man är helt såld på smegs kylskåp som dock är väldigt dyra.
Kaklet är väldigt fint...ser fram emot att följa köksrenoveringen:)/Mia

StrandviksVillan sa...

Kommer bli superduperfint!! Snygga inspirationsbilder du har hittat.
Kanske ett köksreportage när det är klart...? :)

En hjärtlig hälsning till en bloggvän denna dag!
kram,
Ann-Christine

Gårdsromantik sa...

Vilket härligt kök det kommer att bli.

Smeg är ju så snygga - men rostfritt blir en läcker industrikontrast!

Här lagas det mat 50/50 - ingen av oss är särskilt sugna på att göra den :-)

Kram Maud

nea i det gula huset sa...

Jag är övertygad om att ni kommer få ett fin fint kök!
Resten av ert hem visar ju på god smak så jag skulle bli förvånad om köket inte följer! :)

Ha en fin söndag!

Anonym sa...

inspirerande blogg,jätte fint hus!
håller på att inreda min lilla studentlya med i shabby chic tema och tack vare din blogg blev jag inspirerad ännu mer:)

O bra musiksmak du hade :) sades nya album går på högrotation här med :) o george micheal är en gammal favorit ska se om man hittar unplugged albumet på spootify:)

Tulipa sa...

Hej!
Det kaklet har vi precis satt upp i vårt renoverings "make-over" kök, och det är bara såå fint!

Gillar dina inspirationsbilder, kul när man kan plocka olika detaljer från diverse kök till sin egen helhet!

Kram Mariette

OlgaA sa...

Visst är det så - inspirationskälla! Tycker om att hitta olika sajter och bara se och njuta!
Ha en bra vecka! OLg@

Engelska Villan sa...

Ååå, vi älskar din blogg!! Så ett stort hjärta till DIG idag :)
Men ska teglet bort alltså, det var sorgliga nyheter. Men det frästa kaklet blir också kanon säkert!
Jag kollade in på Country Living när jag fick se din ljuvliga bild därifrån. För jag tänkte jag skulle få lite inspiration till badrummet, men hittade inte sådär jättemycket. Jag kanske inte fattar hur man söker där *trög*
Kram kram Anna

Sarah Tognetti sa...

These pictures are amazing!

Sarah