söndag 17 juli 2011

Ett smarrigt recept och en grind

Todeeloo finingar!

Har ni det bra? Jag befinner mig i Dalarna och njuter av semesterlivet! Bovar gör sig icke besvär där hemma eftersom vi bytlånats Sthlm-Dalarna så huset är inte tomt. Ha!

Idag tänkte jag ni skulle få ta del av ett av mina allra smarrigaste recept som jag förmodligen gjort en miljard gånger. Leilas sommarglasstårta. Så enkel och såå god, jag lovar. Jättelätt att variera, med passionsfrukt funkar den även vintertid eftersom den är lite cheesecakeaktig och sommartid är den ljuvlig med massor av bär.

På bilden anar ni en dubbelgrind i bakgrunden som är ett loppisfynd sen igår...








































Grindarna kommer göra sig helt perfekta hemma på tomten mellan en liten häck och huset så man kan stänga till om lilla lekplatsen om man vill. Mysigt att skapa små rum på tomten med avskärmningar och inte bara ha en helt öppen plan gräsmatta,  ett litet tips!








































På vår egen lilla lekplats har vi nu lekstuga,  gungställning ( som jag målat vit;o) sandlåda samt en rutschkana uppifrån terassen rakt ner i parken. Och en liten bänk där barnen kan fika och mysa.
Med grindarna kan man stänga till när vi har gäster så vi alltid har uppsikt över barnen,  så mamman och gästerna kan njuta av ett glas rosé på terassen i lugn och ro. Genialiskt eller hur;o) Speciellt när det  är mindre barn som leker iaf. Och barnen är såklart välkomna upp på lite sommarglasstårta till dessert när de vill!
Här kommer receptet!

2 dl strösocker
4 äggulor
200 g philadelfiaost
4 dl vispgrädde
4 äggvitor
2 marängbottnar (köps färdiga)
Bär för garnering

1. Vispa socker och gulor poröst och blanda med osten.
2. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten
3. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
4. Lägg en marängbotten i en hög form med avtagbar botten och fyll på med smeten halvvägs.
5. Lägg på en till marängbotten mitt i tårtan och fyll på med resten av smeten hela vägen upp.
6. Frys i minst 5 timmar före servering.
7. Garnera med färska bär (passionsfrukt är också grymt gott)

Kramar! Mia

6 kommentarer:

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ sa...

vilken bedårande utsikt ni har från eran altan..WOW!! kommer bli supersnyggt med grindarna,blir nog till att göra den där tårtan någon dag. kram och ha det bra i vårat grann landskap Dalarna

Marits vita skrin sa...

Men så bra det kommer att bli.
Loppisen börjar kl12.00 på tis vet du va? Ska vi ses där då. Skulle haft ditt nr så vi kan sms:à jag inbozar dig mitt på fejjan sen.

Kram på dig
Marit

Christina sa...

Wow vilken glasstårta. Ser så god ut! Måste jag bara prova! Hälsningar Christina

emmashem sa...

Smart:)
Glasstårtan måste jag prova den ser god ut och jag gillar ordet "enkel"
Ha det gott!
Kram Emma

Yosofine sa...

Vi är i terassbyggartagen och jag blev nyfiken på rutschkanan från er terass. Kan du inte visa hur det ser ut? Det låter som en rolig detalj! Kramar

Anonym sa...

Vilken fin blogg du har! Ska snart till Dalarna på lite semester. Kan du tipsa om någon rolig loppis som finns där? Eller något annat tips vart man kan hitta saker i shabby chic stil där? Tack på förhand =) /Eva