söndag 1 maj 2011

Frozen lemon cheesecake

Hej alla fina!

Hade ni en bra valborg? Vi kom inte ens iväg till nån brasa, men god mat, gott vin och gott sällskap gjorde det till en fantastisk valborg ändå!
Efterrätten blir ett recept att spara. Leilas frozen lemon cheesecake med färska bär. Mumsfilibabba!
































4 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
Skal av 1 citron
200 g philadelfiaost
4 dl vispgrädde
200 g digestivekex

Färska bär till garnering.

1. Separerera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna)
2. Viska gulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke och rör ner philadelfiaosten
3. Vispa grädden och vänd ner i smeten
4. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
5, krossa kexen till småsmulor (ex i mortel) och varva med smeten i en form. Kexsmulor underst, i mitten och överst.
Frys i minst 3-4 tim (går bra att göra även dagen innan, men låt tina ca 30 min innan servering)
Dekorera med färska bär!

Kramar! Mia

9 kommentarer:

Det vita dårhuset sa...

Men sluuuuuta!! Jag går på diet för tusan osså kommer ho å visar denna beauty.....;)

OK ingen yoggi *ler*

Och ingen damm vill vi ha helelr så tacka tack!!

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Åh så smaskigt! Här smaskas det kladdkaka, jordgubbar och grädde. Inser att jag aldrig mer ska äta kladdkaka utan jordgubbar, för den blandningen är MUMS! :)) Kram

Anna sa...

Åh mums! Den kakan måste bakas ser jag :)

Kram, Anna

Hem och Harmoni Marie sa...

Ser smarrigt värre ut! Tack för receptet och tipset!

Kram Marie

Lantligt i smultronbacken sa...

Det där lät ju inte helt fel. Jag har bakat en cheesecake idag men i ugnen denna gång.

Vi fick se en kase igår men frös in ganska snabbt.

Ha en bra vecka

Kram Teres

Ett Vitare Hem sa...

Åh det lät ju himla gott måste testa det nån dag!
Ha en mysig kväll!
Kram/Lena

Lisa sa...

Tack för supergott recept. Ha de så bäst.

Kram Lisa

i min lilla lilla värld sa...

Hittade precis din blogg och måste bara få säga att jag älskar ert hem =)

Anonym sa...

1000 tack för tipset! Gjorde den i lördags och den var bara sååååå himla god! Lätt att göra och toppen att ha klar i frysen. Superdupergott med färska jordgubbar.