Snowstorm thursday!
Tur att vi ska ha lite fredagsmys på jobbet i morgon Hawaiian hula-hula style så man får drömma sig bort lite. Lovade er visst nåt smarrigt till kaffet, so here we go. Det är fåååå saker som slår dessa kladdkakemuffins med mint. Promise!
Ingredienser
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g Marabou Premium Mint 70%
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
Jag brukar ta ut dem när de är riktigt degiga och sen stoppa dom direkt i frysen, då stelnar de till och blir riktigt sega och kladdiga!
Yummie!
Kramar Mia
Snygg i cargobyxor på skoldagen
1 år sedan
6 kommentarer:
Tack för receptet :-)
Kram
Åh jag har ätit dem och de är to die for! Nom-nom-nom!
Vet du något ställe på nätet där man kan köpa lite billigare varianter på new england-kuddar. Vill ha med stjärnor på
Älskar Leilas recept, bakade faktisk dessa idag. Dock inte med mint men det ska provas! Tack för tipset :)
Kram Lisa/Livsglitter
Låter jättegott, ska testa, tack för receptet!
Önskar dig en riktigt härlig helg!
Kram/Lena
Herregud vad gott det låter! Måste testa!
Skicka en kommentar