lördag 13 november 2010

Pepparkaksbiscottis

Hej alla fina!

Jag kan ju inte låta hela helgen förgås så jag passade på att baka lite pepparkaksbiscottis och pepparkakor med stora tjejen precis när en ny värktablett kickat in. (Då har man nästan en hel timme på sig innan den börjar släppa;o) Trevlig present att ge bort tillsammans med en flaska fin glögg på nån tillställning i december!
Pepparkaksdegen blev allt annat än vanliga pepparkakor.
Sniglar och kanelbullar och gud vet vad, men vad gör väl det.

































Himla tur att jag inte ens kan provsmaka dessa på en vecka, för
maken sa att de var grymt goda:o) Jag får hålla mig till soppa:o(
































Receptet?
Ca 40 skorpor. Ugnen på 175 grader.
100 g flytande smör, 2 dl strösocker vispas ihop poröst.
Blanda ner 3 ägg, ett i taget.
Blanda ihop 7-8 dl vetemjöl, 2 tsk malen ingefära, 2 tsk malen kanel, 1/2 tsk malen nejlika
3 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker och 1/2 tsk salt.
Tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda till en slät deg.
Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ca 15-20 min. Låt svalna något och skär sen längderna på snedden i 2 cm breda bitar.
Ställ tillbaks plåten i ugnen och stäng av ugnen. Låt dem stå kvar i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga (ca en timme)

Jag körde faktiskt en egen liten variant och pudrade över lite extra kanel, kardemumma och ingefära innan jag ställde in de på eftervärmen för att de skulle smaka lite extra.

Hoppas ni får en fin lördag!
Kramar Mia

10 kommentarer:

Linda sa...

Låter jättesmarrigt! Och vilka fina bilder från er bakdag!

Ha en trevlig helg!

Kram Linda

Beate sa...

nam, nam... dette ser supergodt ut!
takk for oppskrift!

klem beate

Tess på Tilda och Mamma sa...

Bakade såna förra året var det godaste min familj smakat och gick åt som smör i solsken.
Härliga bakbilder du bjuder på.
HA en fortsatt mysig helg.
Kram Theres

Anonym sa...

Jag har nyligen hittat din blogg och känner mig redan beroende av att kika in! Verkligen inspirerande! Häromdagen stack jag till Plantagen och fick med en "fusk"-eldfluga hem och idag blev jag jättesugen på att både baka och smaka! Var har du hittat de fina ge-bort-påsarna?
mvh//Ann-Britt

Engelska Villan sa...

Hallå där, sjuklingen!
Stackare! Hur går det?
De där "scottisarna" verkar ju ursmarriga! Ska jag testa.
Du, jag kom att tänka på, har ert hem redan varit med i AiH? Det kan jag aldrig tänka mig att jag skulle ha missat i och för sig, jag prenumererar ju och har verkligen hållit utkik varenda nummer. Men ändå. Eller har det publicerats i någon annan tidning?
Sen kollade jag in en ny etikett hos dig "Ombyggnaden"... Har ni en övervåning också?!? Har jag inte fattat tidigare. Vad gömmer sig där? *fniss* Och jag tror aldrig att jag sett er hall heller, kan du inte visa lite därifrån? :)
Hoppas ni får en skön fortsättning på helgen, och att din värk ger med sig till imorgon!
Stora lördags-kramen! /Anna

Saramedflera sa...

Tack för receptet, ska jag genast prova :-) Vilka härliga bilder.
Kram

Anonym sa...

Fina bilder och juliga!! Ska absolut testa biscottisarna,verkar vara ett bra och enkelt recept. Gillade speciellt avsnittet där biscottisarna skulle vara i ugnen tills de var knapriga. Betyder ju att jag måste provsmaka flera st innnan jag vet om de är klara =)!!!
MVH Nellie

Camilla sa...

Hehe.. jag var på Netto innan och blev så sugen på pepparkakor. Men det slutade med att jag gick hem och bakade dessa biscottisarna istället. Har dreglat flera gånger över just den sidan i boken.. Vi har inte smakat dem än, men jag tror de smakar supergott!! Det luktar gott iaf :D

JOSSAN sa...

Dessa biscottis låter ju hur goda som helst! Måste testas!

Första gången jag kommenterar här, men är inne då coh då och kikar.... :-)

SwedishCorner-DownUnder...Pernilla sa...

Detta receptet måste jag bara testa!
Låter underbart juligt :-)

Kram från Australien♥