tisdag 20 juli 2010

Terassliv och lata dagar

Hej på er alla godingar i sommarvärmen!

Vilken fantastisk sommar vi har, den kommer gå till historien helt klart. Nyss hemkommen från en underbar vecka på landstället i roslagen. Ingen dator och inget tv-tittande på en vecka. Magiskt. Istället har vi bott på strandet och badat tills vi blivit skrynkliga, tagit kvällspromenader och ristat in våra namn på klipporna vid havet, plockat smultron på strå och grillat varje kväll. Men jag har inte bara leget på latsidan, inte mindre än 8 löprundor i spåret fick jag in på 7 dagar, det ni. En löprunda innan frukost och sen en iskall dusch i uteduschen blev som ett måste varje morgon för oj vad bra man mår efteråt. Endorfinerna dansar tango resten av dan. Och magen lite mindre fläbbig på stranden;o)

Den här veckan njuter vi av livet hemma på terassen.
I väntan på ett "riktigt utekök" drog jag fram ett gammalt bord och skapade mig ett litet provisoriskt där man i alla fall kan stå och laga lite av tillbehören.


En loppisskål fylld med vatten och lite rosor från trädgården.
Det badas på terassen så det står härliga till.
Finns det hjärterum så finns det stjärterum...
Kolla in minen på den lilla.
Nåväl, det finns faktiskt en större pool där mamma får plats också när det blir för varmt i solstolarna...(!)
Och om inte det duger är det ju inte så långt ner till stranden och badbryggan. Vi ser och hör ungarna hoppa från bryggan precis bakom tallen innan båthamnen till höger.
Tänk vilka kontraster vi har här i Sverige egentligen, för några månader sen stog jag och svor och slet när jag skottade terassen från några ton snö. För femtioelfte gången. Just nu känns det som att det var värt det.
Hoppas ni har det underbart i vårt sommarsverige!
Kramar! Mia

3 kommentarer:

nea i det gula huset sa...

Det låter som att ni har haft det riktigt mysigt! Och gudars vad du är duktig på att ut och jogga! :)

Goa ungar du har där!:)

Ha det riktigt gott!
Kram Nea

HOUSE of ADELA sa...

Vilka härliga bilder! Ja sommaren är fantastisk! Skulle bara vilja vara ute ännu mer än man är...;) Sötisar i bassängen=)
Vad fint det var med det bordet!

Kram
Adela

LenaS sa...

Åh vilka underbara bilder och så härligt ni haft det!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS