torsdag 21 januari 2010

Mitt andra namn är Drulle

Drulle, klantskalle, klumpeduns och klantarsel är mina mellannamn om ni inte visste det sen tidigare. Jag har gett namnet åt drulleförsäkringen.

Som nåra av er redan vet så trivs rådjuren som kossor på grönbete på vår tomt. Hur de nu kommer upp för trappan kan man ju undra..? Ja, de måste gilla den tunna alpluften här uppe på höjden. I vilket fall som helst så käkar de ju upp allt i sin väg, och speciellt mina rosor nu vintertid. Så några gånger om dan har jag för vana att banka på rutan och skrika nåra väl valda ord så de skuttar över till grannen istället...;o)

Gjorde samma sak idag, men tydligen har jag bankat lite för ofta och lite för hårt så idag sa det bara klirr så hade jag bankat sönder köksfönstret....... Figlio di puttana! Porca puttana troia lurida fottuta! vaffanculo bastardo! Kanske maken skulle ha sagt, men ur min mun var det nog den svenska översättningen som kom...

Glasjouren nästa och en tusenlapp fattigare. Morr. För den pengen hade jag kunna köpt mycket trevligare saker. Som förslagsvis....

.... 17 st söta små ramar från Julias vita drömmar

eller 8 vackra fat från samma butik.

eller 3 1/2 st lamfot från Madame Petite

eller 2 såna här quiltar från samma ställe

eller varför inte mer än en årsförbrukning av ljuvlig handtvål från greengate?

Nej nej, jag lämnar hellre pengarna till Roger, 42 år med alldeles för stor prilla under läppen:o(

Men en tusenlapp mindre i semesterkassan sticker jag nu på semester en dryg vecka. Stjärtlappsåkande, sovmornar, gummilimpa och varm choklad i skidbacken, varma bad, bus med ungarna och mys med maken. Räkna inte att höra av mig, men vem vet det kanske blir nån rapport från backen ändå.

kram på er!
Mia

18 kommentarer:

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vi vet hur det gick med plånboken men, hur gick det med handen??? Du måste vara starkare än de flesta du... Men se det från den ljusa sidan, nu kan du se fram emot en massa söta rådjurskid till våren eftersom deras mammor och pappor kan äta sig väl mätta när du sitter i skidbacken och pimlar varm choklad ;0). Trevlig semester!
Kram/ Anna

Engelska Villan sa...

Fy, din stackare!! Vad arg jag skulle varit på rådjuren, det är ju deras fel! ;)
Ha det så urmysigt på semestern!!
Kram Anna

Tidsmästarinnan sa...

Hej!
Arrgghhh, jag hade också kunnat knacka sönder rutan (fast jag tycker allt lite synd om dem i all snön, men låt bli min trädgård bara!).
Låter bra med en semester ovanpå det. Ha det så himla bra! (men vad är en gummilimpa?)

Kram
Susanne

Marits vita skrin sa...

Åh gud va rolig du är.

Men faktiskt så skulle det lika gärna kunna vara jag. Jag är den som alltid spiller ur vinglaset eller har ner nåt från bordet och tappar grejer....

Ha en underbar semester nu.
By the way, jag älskar din bröllopsfrisyr. Så snygg. Hela du är snygg, med eller utan kråksparkar ;)

Kram kram
Marit

Photo by Maria sa...

Hoppas de då blev riktigt rädda efter den bankningen så att det kom lite gott ur det..

Ha nu en goer tripp..

Kram Mia

Madame Vit sa...

Oj ja för tusen kronor kan man ha roligare för =) Det ska gudarna veta!!
Jag har kunnat läsa mig till att din man är polis, min sambo pluggar till plis nu. Vi är färdiga med Umeå nu till sommaren då han ska ut på aspirant. Jag längtar inte till han börjar jobba nätter, hur hanterar man det?
Kram S

Pia sa...

Jag vet, att det nu är olämpligt att skratta, men hahaa, jag kan inte låta bli! Det gick lika till här! Hundarna skällde på gården så in i vassen, att min dotter gjorde samma som du, men för att tysta ner hundarna. Den största olyckan i det hela var det, att fönsterglaset var handgjort...

Ett Vitare Hem sa...

Näe vad trist men tur att du inte gjorde dig illa!
Ha en fin helg!
Kramis/LenaS

Skogsdoft & havsbris sa...

Vet du bad, du borde ge räkningen till de fördömda rådjuren, det var ju deras fel! Sånt där är verkligen typiskt... Och onödigt att behöva lägga ut pengar på det, precis som ni ska åka på semester. Men sånt är livet!
Hoppas ni får en riktigt härlig och skön semester i alla fall! :)

OlgaA sa...

Ha ha!!! va bra att du investerar rätt! ;D
Trevlig helg! ;)

Casa Loda sa...

Kul att få ta del av lite italienska svordomar ;)
Hoppas ni får en riktigt härlig semester!
Annika

Engelska Villan sa...

Hej söööötis!!
Gud, vad du är gullig som lämnat så många superfina tips till mig!! Fortsätt, fortsätt!! :)
Kan jag lämna mått och sånt till dig, så kan du kolla upp vilken handdukstork vi ska välja och sånt också ;) Hihi...
Kram kram Anna

Fröken Fräken sa...

Nu får du ju se det så, att det kunde ju ha blivit problem med var du skulle kunna hänga 17 sådana ramar... Väldigt klen tröst, jag vet!! Nä, nog vill man lägga slantarna på roligare saker än glasrutor eller CSN.

Härligt med semestervecka iaf! Det får jag se mig i himlen efter...

Emma - white avenue sa...

Hahaha! Jag ibland lyckas man verkligen! Jag tillhör också en av jordens klantigaste! Saker bara flyger runt omkring mig! Att tappa ägg på golvet är favoriten just nu! =)

Du har en otroligt inspirerande blogg och ett mycket vackert hem! Tittar ofta in för inspiration!

Ha en härlig semester nu!

Kram Emma

Engelska Villan sa...

Nu är det jag igen :)

Jag ville bara meddela dig att jag gett dig en award för att jag ääääälskar din blogg!! :)

Kram A

Liten Bod sa...

Attans vilken otur :) Vi har haft massor av rådjur, men de har blivit färre på sistone. Förr blev jag galen, men nu har jag resignerat och anpassat mig till dem. De var ju faktiskt där först... Eller deras förfäder åtminstone :) Fina att se på är de ju faktiskt också. Trist att de älskar samma blommor som vi. Ha det skönt i fjällen, jag längtar alltid dit! Kram, Tina

Useful Art sa...

Hahaha vilket roligt inlägg :) Även om det inte var så roligt för dig såklart. Du måste blivit riktigt förvånad när du stod där med trasigt fönster :)

Hoppas iaf att ni får en riktig mysig vintervecka!
Kram /Sara

Nina`s Lantliga med Pamp sa...

Tack för tipset till lampfötterna. Det är precis vad jag har vart ute efter. Nu gäller det bara att spara så jag får hem båda två samtidigt, skratt.
Ha det gott, Nina