söndag 20 december 2009

Kan man äta en gran?

Hej på er godingar.
Skönt att höra att det är fler än jag som har en sån där dag man helst vill glömma ibland. Om man inte hade såna dar nån gång ibland då skulle man kanske inte uppskatta alla bra dagar lika mycket.
Ups and downs som livet självt.

Helgen har varit jättemysig och nu ska vi strax klä granen. I år tänkte jag göra min gran ätbar. Så förutom julkulor som mest går i vitt och silver så ska det bli polkagriskäppar samt pepparkaksgirlanger. Små pepparkakshjärtan med vit glasyr och silverkulor som jag ska trä upp på ett vackert band och slingra runt granen istället för glitter. Då blir julgransplundringen lite roligare...

Och själva granen, den får bo i en gammal sockerlåda i år.


Nej, nu måste jag fortsätta så inte granen får vara naken inatt.
Hur dekorerar du din gran?

Kram!
Mia

12 kommentarer:

Heléne sa...

Vår gran går nog mest i silver, ja det gör den ser det ut som när jag tittar på den :-) Glittrande silverhjärtan, och silvriga kulor och lite glasdroppar.
Foten får bo i en zinkbalja och sonen undrade varför den ska stå i hans badbalja :-)

fröken knopp sa...

hej..

älskar tipset om din pepparkaks girlang..hm..undra om det kanske kan bli en sådan här med..hihi...
annars brukar granen mest vara klädd med vita kulor o massor av glas kulor..mm..

vi har varit ute o huggt oss en gran idag..men ännu har den inte fått komma in..hm..tisdag får det nog bli..:)

varma kramar elin

bikim sa...

Gorgeous!
Happy christmas,
Rosa

LenaS sa...

Åh det ska bli spännande att se din gran sen, det lät så mysigt med ätbara saker i granen!
Jag har valt att köpa kulor i fattigmanssilver i år, sen har jag gjort egna strutar och små smällkarameller och satt i den :o)
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Moster sa...

Hur jag dekorerar min gran...ja, jag skulle dekorera min gran men Krasillnikofs snöstjärnor gjorda på minipärlor och bondsilver hjärtan och kottar (så som jag gjorde i fjol) MEN vi har en överenskommelse i vårt hus att det varanat år är min tur att klä stora granen och varanat den lilla granen till Lilla jul (sista helgeni november- i Finland). Så detta år är det barnens tur att klä granen och då blir det bollar i massor av alla de färger och massvis med glitter. Inte i min smak men barnen är super nöjda och det är väl det viktigaste.
Kram Moster

Hwita Villan sa...

Mmm... det blir nog en söt gran :-). Vi klär våran i röda kulor, julgransljus och lite glitter. Vi gilalr att den är enkel och klassisk...

Ha en riktigt god jul Mia!

Kram M

Cathrin sa...

Så fint det låter med pepparkaksgirlang. Det skulle jag vilja prova. Nästa år. Vi är inte hemma så jag har försökt mätta mitt granbehov med minigranar.

Kram
Cathrin

Mom´s kitchen sa...

Fin gran ni har! Tycker om en sådan tjock i barr... Som det luktar hemma... MMMMMM.. Fantastiskt!!! Tänker alltid på min barndom, som jag var förväntansfull och väntade på tomten!
Vi får vår julgran snart. Hoppas imorgon, så att den hinner tina upp och få lite pynt på sig innan Julen kommer. Vi ska ha röd pynt på. Röd och guld. Klassiskt..
GOD JUL!
kram Olg@

Nattmia sa...

Så fin gran och snyggt med sockerlådan..

kram Mia

Lisa.L sa...

wow så fint att ha granen i en sockerlåda :D kram och god jul !

lottens vita och gröna sa...

ohhhhhh vad fint, härlig gran!!!! vi har mycket pynt men i en färg, vitt, hihi!läste ditt förra inlägg guuuuuuuu vad jag kände med dig, fasen så bra den änå slutade, vilken riddarpolis!!!!
varmkram lotten

Liten Bod sa...

Fy vilken dag du hade sist! Är rätt så säker på att taxi tar Amex till nästa gång :9 Ibland när jag är så trött att jag nästan kräks tar jag taxi om kostnaden är överkomlig. Gulligt av riddaren att rycka ut i alla fall! Jag har ingen talan alls när det gäller granen tyvärr... Den ska se ut som den alltid gjort. Punkt slut! Det betyder att allt pynt vi har åker upp i den... Glitter vägrar jag, där går min gräns. Har även smygrensat pyntlådan ibland :) Min dotter är helt rabiat när det gäller traditioner trots att hon är 21 nu :) Jag var nog lite likadan när jag bodde hemma. Jättemysigt med julgransplundring! Det hade vi alltid hemma när jag var liten, men då hade mamma bytt ut pyntet i granen mot påsar med ostbågar i mm :) God Jul & Gott Nytt År! Tina