lördag 5 mars 2011

Chairs up!

Tjena godingar!

Hur har ni det denna vackra lördag? Här städas det och weekendbagen packas för snart kommer mamsen för att ta barnen över natten.

Älsklingen min och jag ska bo på hoteeeeell (wiiiiiii!) dricka drinkar, sova siesta, gå ut och äta gott, ha en söndag på stan och sen gå och se Mia Skäringers show på cirkus. (biljetterna bokades för ett år sen (!) Ska bli såååå himla mysigt, kommer knappt ihåg när vi hade egentid sist.

ÄLSKAR att lyfta alla stolar upp och ner inför dammsugningen, måste vara nån konstig hangup för det behövs ju inte egentligen. Jag brukar låta de vara kvar sådär nån timme eller två extra för den där nystädade känslan.....(eeehh, skumt jag vet;o) Längtar dock efter nya stolar!!! Leksand kanske? Vita med svart sits.
































På bordet härliga rosa ranunkler och ny ljusstake från Miljögården.
































Byrån ska målas en gång till, tycker den blev heeelt okej för hundra spänn.
Beslagen köpte jag hos Lundell och Zetterberg i Sthlm som är specialister på beslag men det finns flera butiker på nätet också om ni googlar beslag. För er som undrar så slipar jag nästan aldrig möblerna jag målar. Använder man bara häftgrund (grundfärg) ett lager så slipper man sånt jobbigt förarbete. Möjligtvis bara rugga upp ytan lite om den är väldigt blank.
































Nej, Hurry Hurry, have to shave those legs! :o)

Kramar! Mia

11 kommentarer:

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Vilka härliga blommor och jag förstår vad du menar med att ha upp stolarna och njuta av det nystädade. Det påminner mig på nått vis om när man bodde hemma och det städas, då på torsdagar eftersom man skulle vila på helgen. Nu för tiden är det ju önskvärt om man orkar städa på torsdagen. ;)) Ha en underbar kväll!! :)) Vilket fynd med byrån. :)

Sophie sa...

Så snygg byrån blev, pricken över i med den svarta skivan överst, tänk vilken skillnad lite färg kan göra!

Kram, Sophie på Hammarö

Lisa sa...

Härligt med känsla av nystädat eller hur. Läcker byrå och raninkler är ju bara underbara. Önskar er en toppenkväll.

Kram Lisa

VitaVardagen sa...

Kanske är det extra härligt att sätta upp stolarna eftersom man ser ert helt otroligt vackra golv än mer då :) Byrån blev supersnygg tycker jag! Kram Johanna

Anonym sa...

Såg Mias föreställning i Gbg i våras -ni kommer få en otroligt rolig och annorlunda kväll! Kanske kan maken känna sig lite i minoritet....Tack för tipset om bänkskivorna, det blev såå bra. Skickar en bild eller två på det hela när allt är klart! Kram Lollo

Ett Vitare Hem sa...

Ha en finfin kväll!
Kram/Lena

Anonym sa...

Åh vilket vackert hem ni har.
Hur har du satt upp dina fina hissgardiner?

Kram Camilla

Marlene sa...

Åh vilket superfint lyft de blev för byrån!!

Anna sa...

Vilka vackra bilder - eller kanske är det snarare ert hem som är vackert! =) Hoppas att er Stockholms-helg blev mysig.

Zanna - med Chihuahua tjejerna Alba & Vera sa...

Vet vad du menar med stolarna :) Känns så rent o fint, tror det kommer från att min Pappa alltid gjorde så när jag var liten :)

du har ett himla fint hem ! san inprationskälla, vi flyttar nämligen 1:Maj, och då blir det en ljus fin inredning :)

Anonym sa...

Byrån blev super fin, bra jobbat.

//Lena