måndag 16 november 2009

Pepparkaksångor

Vad söta ni är alla som undrar hur det går med vadslagningen. Att ni faktiskt verkligen läser och kommer ihåg och peppar mig värmer mitt hjärta. Jodå, 1,5 kg kvar till invägningen 1 dec så nu är det slutspurt vill jag lova. Sliter som ett djur, jag är inte den som det rinner av kan jag ju säga, jag måste kämpa hårt för varje gram. Undra hur många gram jag gick upp av att andas in ångorna från gårdagens pepparkaksbak...? Sprang en extra lång runda i morse för säkerhetsskull.

Pepparkaksmandlar
Gör små kulor av pepparkaksdeg i små formar för småkakor, tryck ner en skållad mandel och grädda i 200 grader ca 10 min. Inte för länge, de får absolut inte bli torra så testa hellre kortare tid. Enkelt va?
Fin gåbort present i vacker ask till glöggpartyt? (Och som stressad småbarnsmamma så finns det ju färdig pepparkaksdeg att köpa....allt jag gjort är att skållat och tryckt dit mandeln helt enkelt ;o) He he) Det gäller att göra det lätt för sig!
Kram Mia

20 kommentarer:

Inka sa...

Hej, Mia!

Men gud vad du är duktig. Det ska du verkligen ha all kred. för. Du klarar det, det är jag säker på. Tänk om jag hade ditt tålamod. Usch, ibland vräker man bara i sig.
Vad goda bullarna ser ut, och en väldigt smart gå-bort-present. Då är det ju verkligen en tanke bakom.

Trevlig vecka gumman


Kram Inka

fröken knopp sa...

duktiga dig!!!

dom kakorna verkar lagom avanserade för mig..hihi..det ska jag absolut testa!! tack för tipset..:)

kramar elin

Lisa.L sa...

jag tror du klarar d :D kör stenhårt på att skippa allt som heter Kolhydrater dvs potatis, ris, pasta och vitt bröd..mycket kött, fisk och fågel och rotsaker och grönsaker :D funkar finemang för mig !

OlgaA sa...

Det var verkligen enkelt! JAg som tycker inte om att baka blir inspirerat ;)

sara på hedepipan sa...

Är ju ny på din blogg men jag förstår att det är viktminskning på gång. Strong du är, skulle själv få ner vågens sticka lite.
kram sara

StrandviksVillan sa...

Tackar för tipset!
Allt som är snabbt och enkelt tas emot och läggs bakom örat för kommande behov ;)

Lycka till på slutspurten! Du är verkligen jätteduktig!
Kram Ann-Christine

Photo by Maria sa...

Duktiga du.. Din motivation skulle man ha, smitta gärna av dig ;-)

Du klarar de 1,5 kilona skall du se..

Kram
Mia

Marie//Tekla Maräng sa...

Starkt håller benhårt på dig angående invägningen den första december.
Så goda dom kakorna såg ut...
Kramar marie:)

Ett Vitare Hem sa...

Klart du ska klara detta! Tack för det agom avancerade baktipset ;o)
Ha en fin kväll!
Kramis/LenaS

Cathrin sa...

Tänker på dig den 1 dec.
"Mmmm, så goda dom såg ut" sa just mannen när han gick förbi datorn. Tror jag måste prova pepparkaks-kakorna. Passar mig pefekt (också småbarnsmamma) men jag bör nog låta bli att äta dem (samma som ovan, vill gärna komma i nyårsklänningen...)

Lycka till och ha en fin måndagskväll!

Cathrin

Viveka i Bläckhornet sa...

Åhh vad du är duktig! Varje måndag bestämmer jag mig för ett nytt liv men har ingen karaktär när kvällen kommer.

Kram Viveka

Engelska Villan sa...

Superduktigt tjejen!!
Jag tycker att du är extra beundransvärd också eftersom du bakar så mycket smarrigt! Utan att smaka!! Bra bra.
Gud, så fina kuddar du visade upp i förra inlägget!! Superfint med spetsen. Vad du är duktig. Verkligen en symästare!
Kram o sov gott :)
Anna

VITA NYANSER sa...

Men SÅ KUUUL för dig!!! Tack för att du berättar!!! Ert hem är underbart fint!!! Allt i hemmet har jag prenumeration på så då missar jag ingenting = )!!! Mitt reportage är inte sålt än, de skulle vänta ett tag. När de hade fotat här i våras var det kris på tidningarna, så de vill ta det igen här framöver. Vi får se ...= ), jag är ju nöjd som det är, jag tyckte att det var så himla kul när de var här, se hur de jobbar och att de ville komma hit och göra reportage, så himla kul!

Ha det bra!
Kram L-L

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh bra kämpat vännen,jag hade inte klarat att låta bli degen. Men jag tror på dig du kommer att vinna.Kakerna ser ju underbara ut kan nog bli lite bak här idag.
Kram Theres

Fröken Fräken sa...

Det är nog tur att jag inte är så förtjust i att baka.. för jisses vad jag skulle proppa i mig då om sötsaker alltid fanns hemma.. ingen karaktär alls :-) Men så bra jobbat av dig!! Tycker att du borde vinna vadslagningen oavsett om inte annat bara för insatsen!

Det blev en intressant debatt om reklam på bloggen! Klart att man inte kommer helt ifrån reklamen... Jag nämner ju också saker och företag ibland men jag har aldrig någonsin fått betalt för det, och vill inte ha det så. Jag tycker nog att det viktigaste är, som du skriver, att man är tydlig. Jag har inget att säga om inlägg där man tydligt talar om att denna grej lanseras i det företagets pressmeddelande etc, däremot gillar jag inte när man låtsas som om man själv köper eller gillar en butik, men man egentligen bara skriver så för att man får saker eller betalning från den butiken.

Vitaspetsgardiner Godis och Praliner sa...

mmmmmmmmmmmmmmmmmmm.det där ser mumsigt ut....man kanske skulle försöka sig på ett litet bak...
kram

Malin - I min trädgård sa...

Mmm... smarrigt! Men mandeln får jag nog låta vara eftersom jag är lite känslig för mandel och nötter. Men jag är helt klart med på enkla julbak i den stilen! Speciellt i år när jag pga foglossningen inte kan baka så att den uppgiften hänger på sonen och min man ;-).

Tack för kommentaren hos mig! Ja jag tyckte verkligen att det pappret var fint. Köpt på Lagerhaus. Ja, ju mer det rör sig i magen och ju större magen blir - desto mer nyfiken blir jag på lilla pyret... Men det är ju inte såå lång tid kvar som tur är :-).

Ha det bra och lycka till med ditt mål!

Kram M

Useful Art sa...

Hejsan Mia!

Vilket bra tips, har jag aldrig sett förut!
Och vilka fina julkuddar du har sytt, ser ju riktigt proffsiga ut!

Kram /Sara

Liten Bod sa...

Jätteduktig är du som bakar till och med när du inte får smaka! På tal om det finns det ju färdigskalad mandel också nu för tiden :) Kram, Tina

Bralliz sa...

Åå, vilka mumsiga :)

Kraaam Alice ♥