fredag 20 november 2009

It´s time to say goodbye...

Hej puddingar! (Japp, ni är ätbara idag med:o)

Det har blivit dags att säga adjö...
Inte för mig men till spjälsängen i vårt sovrum. Det är dags för lillskrutt att sova i eget rum. Och dags för mig att ta tillbaks mitt sovrum. Kunna ligga och läsa en sen kväll, välja kläder ur garderoben efter kl 19 och andra aktiviteter som kan försigå i ett sovrum (ja, alltså alla situps jag gör numer och alla såna fysiska aktiviteter.)
Där spjälsängen tidigare stog ställde jag in ett gammalt trädgårdsbord.
Funderar ev på ett vackert gammalt skåp från blocket som skulle kunna dölja en tv. Men jag är lite kluven till det där med tv eller inte i sovrummet. Samtidigt som jag kan tycka det är mysigt att krypa till kojs lite tidigare och se klart en film lika mysigt är det att vara utan den. Dock har det ju sin fördel med två små barn och tidiga helgmornar. På med bolibompa så kan man snusa vidare en stund.
Hur har ni det med tv i sovrummet?
Där en halvtrappa ner har ni min lilla blogghörna. Kan inte riktigt bestämma mig vad jag ska göra med den gamla vackra utdragssängen ni ser på bilden ovan. Lilla Elsa har nu blivit för rörlig och kan inte sova i den längre, men det skär i hjärtat att sälja den - tycker den är så fin. Är den för stor att ha som docksäng måntro...? ;o)
Hoppas ni alla får en mysig helg!
Kram Mia

28 kommentarer:

helenesskolsida sa...

Åh, sälj för guds skull inte utdragssängen! Skicka hit den lagom till april istället ;-)

Skämt åsido, kan ni inte använda den som dagbädd/soffa som en liten mysplats att kunna dra sig undan i? Går det att lägga i en skiva så det blir plant? På sommaren kanske ni har plats för den ute i skyddat läge mot regn?

Kram Heléne

Kristin sa...

Hej! Förstår din lycka över att putta ut minstingen till eget rum. Vi gjorde detsamma med vår dotter i sensomras och det är u-n-d-e-r-b-a-r-t att ha sitt eget sovrum tillbaka igen! Vi har haft barn boende i rummet nu i sex år! Visst blir det en och annan nattlig tur upp till lillfians rum för att peta in nappen eller dra upp täcket, men guuuuuuud så skönt det är ändå! Nu sover hon i gammal utdragssäng (80x130-190), kan ta sig i och ur den själv. Vi har lite nattlampor tända så hon kan gå in till oss om det skulle behövas. Men lika ofta går hon in till storebrorsan ;-)

TV i sovrummet skulle jag inte ha. Njut istället av stillheten och lugnet när du väl är i sovrummet, som småbarnsmorsa får man ju inte så mycket av den varan (lugn och ro, menar jag). Mys med en god bok eller inredningstidning istället!

När det gäller morgontips... vi har en tv i hallen som ligger mellan vårt sovrum och barnens, de använder det som lekrum... där kan man starta en film så är barnen nära men ändå inte i samma rum...

Kram och ha en bra helg! Hoppas du får sova riktigt gott nu!

/kristin

fröken knopp sa...

hm..även här har spjälsägen flyttat ut..både härligt o sorgligt..hm..hur ska man ha de?! hihi..

vi har tv i sovrummet (rätt om den inte andvänds allt för ofta..hm..) men jag tycker som du säger att det är rätt gott o krypa i säng lite tidigare på söndagarna o se klart nio filmen...

hoppas att du får en härlig helg!!

kramar elin

Engelska Villan sa...

Hej Mia-fia!
Hoppas att du njuter av fredagen! :)
Det ser så rofyllt och vackert ut i ditt (okej, ert) sovrum ;) Superfint bord!!
Jag är också kluven till TV i sovrummet. Vi har inte det, men det är mest av teknik-praktiska skäl. Fast det är rätt skönt att INTE kunna ligga o glo på TV när man äntligen kommer i säng också. Då kanske man behöver sova eller få lite tid att läsa lite.
Ha en skön helg!
Kram Anna
P.S. Du har inte missat min tävling va, känns som att det kan vara nåt för dig... D.S.

Hem och Harmoni Marie sa...

Oj, vad du skrämde mig först... trodde du skulle sluta blogga. Det får du inte! Så det så!!

Skämt å sido.... fint blev det med bordet! Och tv har vi inte i vårt sovrum.... ganska skönt men ibland skulle det vara mysigt!

Ha en fin helg, kram Marie

StrandviksVillan sa...

Charmigt bort och vackert träd!

Vi har varit utan tv i sovrummet i 11 år och nu har vi nyligen tagit in ett igen och det är sååå mysigt! Att först tvätta och fixa till sig, krypa ned i sängen och värma upp den och då programmet/filmen är slut bara stänga tv:n och somna... Istället för att gå uppför trappan och krypa ned i en kall säng, huu!
Dessutom är det större chans till mys om man ligger bredvid varandra i sängen, än i varsin soffa och slumrar, hehe ;)
Man behöver ju faktiskt inte ha på tv:n alla kvällar heller bara för att den finns där!

Jag gjorde om vårt allrum till pysselrum, därför fick vi en tv över.

Ha en riktigt myspysig helg!
kram!

SKOOGSTROLLET sa...

Det beror väl på hur många dockor du och Elsa har ...

TV i sovrummet hade jag i sovrummet när jag var sambo. Den var mest använd när vi ville se olika program, vilket hände rätt sällan.

Allt blir nog vad man gör det till. Har ni den på en rullbar tv-bänk så går det kanske kombinera möjligheten med i sovrummet och angränsande rum.

bikim sa...

I know that feeling!
Can you transform it into a kind of bench?!
Love the decor you did.
Happy wk,
Rosa

Photo by Maria sa...

Så snyggt du gjort med bordet..
Nä sälj inte sängen, den kommer du säkert på ngt bra med..

Kram
Mia

sara på hedepipan sa...

Ja sängen kandu ha som docksäng där är det ju utrymmet som begränsar. Mina barn har en stor vagga.
Vi har valt att inte ha TVi sovrummet då det inte ska vara bra säger en del och det gick vi på.
I sovrummet ska man ju göra"sittups".
kram sara

Ett Vitare Hem sa...

Hihi vart lite orolig först när jag såg rubriken att du skulle sluta blogga ;o), skönt att få eget sovrum igen!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

johanna sa...

Hej
å ad skönt att få tillbax sitt rum o göra vad man vill;))))....Så fina bilder!! Stor lördags kram till er..

Marie sa...

'spara sängen, dina barn kanske vill ha den till sina barn en gång, den är ju så fantastisk!!!

Hemma hos Razzel sa...

I bästa Feng Shui-andan har jag varken tv eller dator i sovrummet. Nu har jag också flyttat klockradion från sängbordet och ställt den på golvet istället, för att inte ha så mycket elektricitet runt mig när jag sover. Funderar på att skaffa en "gammal hederlig" uppdragbar väckare istället. Visserligen kan man inte snooza då men det kanske är lika bra ; )

Det vita dårhuset sa...

Heej gumman.
Ooooh , svårt det där =o/. Jag som har sömn problem ska ju absolut inte ha en tv i sovrummet och det har vi inte heller.

MEN! Istället har mannen datorn i knät och jag ligger bredvid osså tittar vi på diverse serier vareviga kväll inann vi somnar.

Och visst blir man uppskruvad! Men det har blivit som en drog på nåt sätt......Känns väldigt konstigt om inte datorn är på...

Sen kommer vi att skaffa tv i sovrumet så småningom. Bara ekonomin säger ja ;o)

Jag tror att man måste känna efter vad som passar en själv, och inte lyssna så mycket på vad andra säger!!

Man märker väl om det går överstyr. Då är det ju bara att bära bort tv:n igen eller hur?!

Och spar sängen vettja :o) Kommer det inga fler småttisar? så hittar du säkerligen på något annat man kan använda den till ;o)

Ha det gott i ditt alldeles egna sovrum !

Kramar erika

Anci sa...

Hej !
Vad bra det blev med trädgårdsbordet ! Ang sängen, om du har plats så kan du väl spara den.

Kram
Anci

Inka sa...

Hej, Mia!

TV i sovrummet...självklart. Tyvärr har vi inte själva det, av samma anledning som du. Våran son har precis också börjat sova i sin egen säng. Så snart blir det TV där inne.

Vilken fin blogghörna du har.

Trevlig kväll


Kram Inka

Villa Solberga sa...

Hej

skönt att få tillbaka sovrummet, jag längtar oxå tills dess att vårt sovrum är klart så lillan får ta över vårt.

Vi har haft tv i sovrummet men har det inte längre och ska inte ha det nu när vi får nytt heller även om vi har bra plats till det för vi har faktiskt inte saknat det, men jag håller med dig om att det hade ju varit bra i lördagsmorgon/småbarn/bolibompa avseendet =)

ha en härlig söndagskväll


Kram Jenny

Engelska Villan sa...

Hej igen, min sköna böna!
Du vann min tävling!!! Jag trodde inte att det var sant när jag drog ditt nummer :) Har aldrig hänt tidgare när jag haft tävlingar att jag dragit en bloggerska som jag "känner" :) Jätteroligt!!

Maila mig din adress, så skickar jag tårtan med posten.

Kraaam hela daaaan
Anna

Cathrin sa...

Visst är det både skönt och hemskt att de växer och blir större, de små godingarna. Njut att "eget" rum igen!

Cathrin

Spik, skruv och drömmar sa...

Så fint det blev med bordet.
Jag är lika kluven till TV i sovrummet som du. Vi har en TV där och ibland är det väldigt praktiskt men när jag vaknar mitt i natten av att maken har somnat med TV:n påslagen så blir jag väldigt tveksam. Men den får vara kvar.
Ha en fin vecka!
Kram Therése

Useful Art sa...

Oj vad orolig jag blev där ett tag, trodde du skulle sluta blogga. Pjuuh :) Oj är hon redan så stor lilla Elsa, kändes som det var alldeles nyss hon kom. Var tvungen att gå tillbaka i dina inlägg och kolla, men det var ju faktiskt i januari. Så h on är ju snart 1 år! Vår lilla skrutt är snart 3 månader, tycker det är rätt mkt även det haha :)

Kram! /Sara

Skogsdoft & havsbris sa...

Vilket fint gammalt bord! Sängen tycker jag absolut du ska behålla, den är ju jättefin!
Vi har ingen TV i sovrummet och jag föredrar att inte ha det heller. Tror jag bara skulle somna om jag tittade på TV i sängen (för det gjorde jag när jag fortfarande bodde hemma och hade TV på rummet...), och så föredrar jag lugn och ro i sovrummet - kan sträcka mig så långt som till musik. Men det är ju upp till en själv om man vill ha TV i sovrummet eller inte.

Liten Bod sa...

Sängen kan väl vara kvar som förvaring för gosedjur mm i något barn-/lekrum? Den är ju verkligen jättefin. Kanske blir det fler invånare.... :) Man ska aldrig säga aldrig.... Vi har TV i sovrummet, men det blir inte så ofta det tittas på den faktiskt, så nu funderar jag på att flytta den. Kram, Tina

Anonym sa...

Hej! :-)

Jag vill välkomna dig till min nyskapande foto/inredningsblogg DESIGN by B. Hoppas du kikar förbi & glöm inte börja prenumerera. För snart kommer nya fräscha julfoton.

Kram Benita

Viveka i Bläckhornet sa...

Så fint med det trädgårdsbordet där inne.

Angående tv i sovrum så har vi haft det i två omgångar där vi bott. Men nu när vi flyttat hit så sa jag stopp! Visst kan det vara mysigt att se klart en film där ibland. Men när du vill sova och inte mannen eller tvärtom, då är det inte kul. Så många gånger som jag vaknat och haft konstiga drömmar pga va att tv:n varit på. Nää hit in kommer den inte igen! Fast mannen frågade iförrgår igen om vi inte skulle köpa en platt tv hit...

Lycka till

Kram Viveka

Millan sa...

Vår gamla vagga är numera gosedjursförvaring i barnens lekrum, jag ville inte heller ställa undan den.

Fröken Fräken sa...

Varöfr inte förvara mysdjur, eller hobby material som garner, srappingsaker, fina askar eller annat fint och smått och gott?

Berätta gärna vad du kom fram till att använda sängen till :-)

//Frida