söndag 19 april 2009

Supertips, golv och tulpaner

Hej alla goa bloggvänner där ute!

Hoppas ni haft en mysig helg. Här laddas det inför operation golvslipning mån-tis. Nu ska trägolven äntligen få sig en sista date med golvslipen och sen behandlas. Idag slet vi fram trägolven i lekrummet, det enda rum som hade gammal parkett kvar så nu är det bara plankgolv så långt ögat kan se.

Här åker gamla parketten ut genom fönstret...

Sådär ja, nu ska det bara slipas och behandlas!

Sen tänkte jag passa på att ge er ett av de bästa tipsen jag fått på länge. Lägg allt silver i en stor skål med aluminiumfolie och 2-3 dl grovsalt och varmt vatten och låt stå en stund så behöver ni aldrig mer putsa silver. Efter 10 minuter är det skinande blankt!

Annars njuter jag av att kunna gå och plocka in stora buketter med vita tulpaner från trädgården just nu. Köpte 150 lökar i höstas på rea och det ångrar jag inte en sekund nu. Måste komma ihåg att köpa ännu fler i höst!

Bukettkostnad 10 spänn :o)!

Kram på er!
Mia

4 kommentarer:

Hwita Villan sa...

Så du fick ha dina tulpaner i fred nu då ;). Härligt!

Vad roligt att det kom ett inlägg från dig, jag har saknat dem. Ha det bra!

Kram M

Noralill sa...

Det blir nok eit kjempefint golv! Og tusen takk for kjekt tips ang. sølvtøy...det skal eg gjere no før konfirmasjonene...

Ha ein fin søndagskveld!

Fabiola sa...

hola försäkring kommer att bli mycket trevligt, stilen är min favorit sluskig lägger jag till dig på min lista av bloggar för att se dina ändringar faby hälsningar (:

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh vilket tips, har länge funderat när jag ska orka putsa mina gammla skedar. Så underbart med egna tulpaner här är rabatter och gräsmattorna täckta med snö ännu så dom kommer lagomt till midsommar.Ha en underbar måndag.
Kram Tess