måndag 28 april 2008

Nästan gratis

Hej vänner. Ledsen att jag varit frånvarande en vecka, har haft det helt hysteriskt på jobbet och inte ens orkat tänka ordet blogg. Men den här veckan består ju bara av en dag till, sen tar vi långhelg ons-sön så nu känner jag kraften sakta komma krypande igen.

Gjorde ju inte saken sämre att jag gick förbi hötorget på vägen hem. (Stockholms torghandel no 1) och fick med mig ett olivträd hem, storlek större för 160 spänn! Helt galet billigt. Den här storleken brukar kosta minst 7-800kr. Så jag vinglade glatt hem på cykeln med trädet fastspänt i barnsadeln. Tror jag måste köpa med mig ett till imorgon;o)

Det har hänt mycket sen sist:
1) Jag har skickat maken och halva bekantskapskretsen med lastbil för att hämta en underbar specialbyggd lekstuga. Som visade sig väga 350 kg och som inte rymdes i lastbilen. Oups;o) Jag ska nog hålla mig till den ursprungliga planen.
2) Grannen har köpt 5 meter höga tallar som planterats på vår tomt. Allt för att han fick ta våra två tallar som var 15 meter höga och stog mitt i hans sjöutsikt. Kalaset gick på 150 000 kr inkl lyftkranen på 45 000 + moms som han inte kalkylerat med. Oups igen. Tur att han är tät.
3) Jag har lagt på mig det lilla som jag lyckades gå ner pga för mycket intag av dagens. (Vitt vin och Sprite) Oups för en tredje gång. Skärpning.


Kram på er! Mia

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Mia!
Skönt att du är "tillbaka"..Det låter toppen med långledigt!!Passa på o njut av ditt fina hus o den fantastiska utsikten du har.
MVH Ewa

Magdalena Martin sa...

Du tillhör klart mina top 3 favoritbloggar, bara så att du vet! kikar in väldigt ofta och roar mig glatt åt din ärliga spontanitet som jag tyvärr inte själv vågar bjuda lika mycket på. Imorgon (läs tisdag) är det dags att ta sig in till stan igen,(Hans Mikaels) för nu är det dags för dragning!! undrar om jag ska ta med mig en liten flaska bubbel att skåla med å vinnarens vägnar på plats *hihi* sen blir det garanterat en väg förbi Hötorget och införskaffa mig ett oliträd!!
Kram på dig!
/Magdalena :)

Tingeltangel sa...

Vilken underbar blogg du har! Jättekul att titta på alla dina fina bilder. Grattis till det fina olivträdet. Vilket fynd.

Anonym sa...

Vilket fynd, olivträdet alltså.Får nog tänka om med vad jag ska göra i morgon, för det där olivträdet looockar.
Ha det så gott under långledigheten och att du får tid att dricka te/kaffe med din dotter och hennes underbara servis.

Marie i Skarpnäck

Cecilia sa...

Åh vilket fynd!!! Nästa så att man har lust att kasta sig på tåget ända in till huvudstan för att hinna grabba ett sånt!! Det kommer att bli så fint hemma hos dig!

Vill tacka för all inspiration du ger från ditt vacra hem!
Kram cecilia

Useful Art sa...

Oj, kanske man skulle ta en tur till Hötorget då!? Bra tips!

Sara

Solsjö - Under en vind sa...

Vilket fint olivträd!!! Hoppas att det växer och frodas!!

1000 tack för den fina presenten som kom idag, den passar ju verkligen perfekt nu i dessa tider...hoppas att det blir många dagar just DÄR!

Ha det gott, kram!

Anna sa...

Grattis till ditt fynd, och de där andra punkterna, äsch de visar ju bara att du är mänsklig ;-)
Apropå lekstugan, skulle du vilja vara så supergullig och maila mig ritningen? annaatmander@yahoo.se Tack på förhand! Kram

Anonym sa...

Men vilket härligt olivträd.. nu blir jag allt lite avis!! :)

Hoppas du får en riktigt skön valborgshelg nu!!
kram ♥

På andra sidan väggen sa...

Hej!
Vilken härlig blogg du har, här finns ju inspiration i massor! Olivträdet kommer att passa perfekt. Jag köpte ett på trädgårdsmässan och nu vill jag ha många fler!!!! Dags för en tur till Hötoget för mig också :-)

Mvh

Ann

Anonym sa...

Ha ha ha ;)
Hur tusan har du tid med denna blogg?
Jo, nu vet jag... Fredagar.

Men jag tror att en viss träning kommer i skymundan nu. Men det här kanske är roligare än dina morgonpromenader 06:00.

Förresten vad är det för arb.nr på att blogga, 10103xxx?


//d

stina sa...

Tur att jag är ledig i morgon fär ag måste nog ta och sätta mig på t-banan ....stiga av vid Hötorget och hoppas på att hitta ett OLIVTRÄD!!!! Kram Stina
p.s Vad tycker du förresten om det nya mode huset i V-by???

Hem och Lycka sa...

Men jöss vad billigt olivträd du fann, jättefint! Ibland har man tur ;-) kram!

Fridas gård sa...

Vilket fynd, verkligen bra pris! Fick lite olivträdsskola idag; de trivs bäst ute, tappar bladen om luften är för torr inomhus. Klara sig bättre i gamla hus pga det naturliga självdraget. News för mig i alla fall!!
kram igen