onsdag 14 december 2011

En favorit i repris

Finingar!

Jag tror ni gillart. Ska titta på det där med läsbarheten, så ni faktiskt ser att ni kommit hem till mitt skabbiga chica hus.:-)

På sikt ser jag en siluett av mig själv med ett glas fredagsbubbel däruppe på terassen, och ungarna som har fredagsdisco nedanför eller nåt. Nu har jag ju en grund att stå på och jag har ju en reklambyrå i ryggen om det ska vidareutvecklas framöver. (Tror dock inte ens den bästa ADn hade kläckt Emmas grymma idé)

Idag tänkte jag vi skulle börja lite med en favorit i repris. Fick ett mail från en söt läsare som efterlyste ett recept som jag hade här på bloggen förra julen. Såklart bjuder jag på det igen. Grymt enkelt, ser proffsigt ut, går att frysa. My kind of candy helt enkelt. Sånt där som ser grymt proffsigt ut så folk tror man är värsta Leilan. Och det kan de ju gott få tro.

Saffransfudge med pistagenötter.


















Receptet:
I burk sötad kondenserad mjölk
500 g vit choklad
0,5 g saffran
25 g smör
2 dl pistagenötter

1. Smält samman kondenserad mjölk, vit choklad och saffran över vattenbad. Rör sist i smöret så massan blir glansig och fin.
2. Häll massan i en form, ca 20x20 cm med bakplåtspapper i och strö över pistagenötterna. Klappa ner dem lite försiktigt så de fastnar i smeten. Låt stelna i kylen över natten.
3. Pudra florsocker över och skär i bitar.

Inte så svårt va?
Avslutar med att visa er sötaste Lucian från igår. I egenhändigt ihoppysslad krona. Hade ju tänkt att lussa för er igår såklart, men jag ville ju mjölka ur er så mycket feedback som möjligt ju. Ni hajjar att det är så det funkar va? Ju mer feedback, desto snabbare ploppar det upp nya inlägg. Nähä? Nu vet ni:-) Moahahahah
Nej, nu är det Berg som flyttar in och en stor balja thé som gäller!
Imorrn ska vi snacka jeans. Och mattor. I samma inlägg. Det ni.

Kramar! Mia

11 kommentarer:

  1. Tror du fixar header och hela klabbet finfint. Och vilken söt lucia du har!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilka fina godisar som låter så gott och enkelt är ett stort plus.
    Ha de gott, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  3. That looks really delicious!!!
    Have a good time,
    Barbara

    SvaraRadera
  4. Va kul att jag hittade hit, fantastisk blogg! Jätte fina bilder och vilka mummsiga recept:) Hihi. Ha de gott! /Michaela

    SvaraRadera
  5. mattor AV jeans?
    :-)
    Ohh, kul recept, det vill jag prova! Gillar pistage.
    Kram på dig!
    Susanne

    SvaraRadera
  6. Hej! Ser väldigt mumsigt ut =) Jag vill oxå medd dig att idag är du min dagens blogg. Jag gillar ditt sätta att skriva eller snarare hela konceptet. Inspirerande blogg måste bara visas upp. Så jag hoppas det är OK att jag lånar några bilder och skriver några rader och länkar till dig?
    Kramkram i massor!

    SvaraRadera
  7. Hej! Hittade hit via Vardaxlyx, kul att hitta din blogg!
    Vilket underbart hus, so far... Ser fram emot att följa fortsättningen av renoveringen! Gillar ditt kök, mycket!
    På återseende!
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  8. Jätte fräsig "logga" tycker jag..HAr funderat länge själv och börja med en blogg..spanar ofta in din :) En lättsam och trevlig sådan har du :)

    Kajsa från "landet"

    SvaraRadera
  9. Vilken ursöt liten Lucia med en fin krona.. Ingen risk att det kommer stearin i håret eller att batterier tar slut =)

    Ha en fantastisk dag..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  10. Uuuuj! Fan att man är nötallergiker.

    SvaraRadera
  11. Vilken fin luciakrona!!
    Såna där karemeller måste jag testa!

    SvaraRadera