Som ni kanske redan vet så älskar jag att baka. I veckan har det bakats massor av mandelbiscottis. Goda till en kopp kaffe eller då maken är halvitalienare på riktigt italienskt vis doppas i lite sött vin. Idag får ni ett av mina bästa recept direkt från Toscana. Lilltösen kallar dom för "skottisar" istället för Biscottis :o)
80 skorpor:
3 st medelstora ägg
2 dl socker
0.25 tsk salt
1 msk finrivet apelsinskal
0.5 tsk bittermandelessens (kan uteslutas)
1 dl olivolja
300 g vetemjöl (knappt 6 dl)
1 tsk bakpulver200 200 g hel mandel
1.5 dl vetemjöl
Brödglans:
1 st ägg
1 tsk socker
1 msk vatten
1. Sätt ugnen på 190 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt salt, apelsinskal, bittermandelessens, olja och sist vetemjöl som först blandats med bakpulver.
3. Arbeta ihop degen. Tippa sedan ut degen på mjölat bakbord och knåda in de hela mandlarna och lite extra mjöl (om det behövs).
4. Dela degen i 3-4 delar. Forma till rullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop ingredienserna till brödglanset och pensla rullarna generöst.
5. Grädda skorporna mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt längderna svalna cirka 15 minuter och skär dem sedan med riktigt vass kniv i knappt 3 centimeter tjocka skivor.
6. Lägg skorporna på plåtar med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Torka till skorporna i 100 grader ugnsvärme i 40-60 minuter.
Låt helst skorporna mogna i smaken till dagen därpå.
Kramar!
Mia
Det har jag tänkt att baka länge så det receptet "snor" jag på studs :-)
SvaraRaderaTack för att du delar med dig..
Kram
Mia
Kan du inte komma hit och baka vettja!
SvaraRaderaSer mumsens ut. Tack för det =o)
Kram Erika
Hejsan..mmm..lät inte dumt..ja jag är oxå en skorpbakerska:)..älskar att baka skorptor...nu är det dax för nya skorpor hemma hos mej som vi ska sälja på vår höstmmässa till helgen..gjorde så förra året...och då blev det lavendelskorpor..gick som smör i solsken..till julen bakade vi(vi är alltså tre pysseltokiga tjejer :)saffranskorpor..och aknel..i år blir det kardemummaskorpor och lavendel...härligt..ditt recept fårt jag testa
SvaraRaderagångframöver
tack för det receptet kram pia
Ååå, det där låter ju supersmarrigt. Det måste jag prova nån dag. Verkar enkelt att göra å så gott till fikat...
SvaraRaderaTack för tipset!
Kramen, Maria
God afton Mia!
SvaraRaderaSka prova ditt recept, jag har ett också, och mandelbiscotti är så jäkla gott!! Kul att testa nytt recept.
Kraaaam Anna
Det ska vi baka!!! FAst tycker inte om att baka egentligen... Men de är så godaaaa!
SvaraRaderaTack för receptet!
ser jätte gott ut, skrev ut receptet så ska jag prova.
SvaraRaderaHa det gott
kram/sara
Umm nam nam, nu blir man ju jättesugen efter dina bilder! Kanske skulle prova ditt recept :)
SvaraRaderaHoppas ni får en mysig vecka!
Kram /Sara
Åh vad duktig du är som bakar!
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kramis/LenaS
Hej goding!
SvaraRaderamina goda som jag fick av dig tog slut redan på lördfm när jag kom hem ...barna älska dom! Det var kaksmulespår till alla tre rummen=)))
Tack goa ni för dom och den fina burken
Kraaaaam
Mums så gott.
SvaraRaderaÅh var kannorna från IKEA attans det är dit man ska.
Vad kul att fotningen gick bra.
Kramar Marie:)
Mums vad det lät gott!
SvaraRaderaUnderbar blogg med fantastiska bilder och ett ljuvligt hem!
Kram Anna
Hej goa du
SvaraRaderaAbsolut inte!! Det är jättebra att du säger vad du ser som kan ändras till det bättre...Mari skulle kolla över det sen när hon skulle greja med bilderna..
Stooor kraaaam (Tack för tipset om boken=)..)