Idag bakar jag Leilas Biscotti di Prato. En fin glasburk och en fin griffeltag från me & alice (3 st för 40:-)
så har jag födelsedagspresenten klar till en som fyller år imorgon! Några lär nog slinka ner i min mage också :o)
Bild på griffeltag från Me & Alice
Ingredienser
100 g hel sötmandel
75 g pinjenötter
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 st apelsin
0.5 st vaniljstång
0.25 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 st ekologiska ägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (om en vanlig ugn används, 200 grader).
2. koka upp en kastrull med vatten och skålla mandlarna. Skala dem och sprid ut på en plåt.
3. Rosta mandlarna i ugnen tills de fått lite färg, cirka 5 minuter.
4. Hacka mandlarna med pinjenöttera mycket grovt. Tvätta apelsinen noga och torka. Riv sedan av skalet försiktigt. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
5. Blanda hackade nötter, mjöl, strösocker, rivet apelsinskal, urskrapad vaniljstång, bakpulver och salt på en ren bänkskiva.
6. Forma en grop i mitten och häll i äggen.
7. Knåda ihop till en deg och rulla till två rullar.
8. Baka dem i 15-20 minuter tills de fått gyllene färg och är genomgräddade. Ta ut längderna.
9. Sänk ugnen till 150 grader och skiva rullarna lite på snedden, i 1 centimeter tjocka skivor.
10. Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra.
Smaskens! Ha en mysig helg.
Kram Mia
Vilka fina bilder, de där tagsen skulle jag vilja ha. Ska besöka Me and Alice här framöver, ska bli kul.
SvaraRaderaHa en skön helg!
Kram L-L
Ja det lät verkligen smaskens och ser så ut också :)
SvaraRaderaKram Josefin
Vilken jättefin present du gjort! Måste nog prova det receptet, jag har inte bakat på evigheter... Kram, Tina
SvaraRaderaHej Mia!
SvaraRaderaVille tacka dig för din kommentar...den betydde väldigt mycket för mig just nu..orkar inte riktigt berätta varför men den värmde!
Så fin blogg du har..hit vill jag komma och kika snart igen!
KRAM och ha en trevlig helg!
Hanna
Vilken fin blogg du har, återkommer!KRAM
SvaraRaderaDet såg gott ut när Leila bakade men tyvärr är jag allergisk mot ägg, sötmandel, pinjenötter och apelsin...
SvaraRaderatjoho här är jag! Blir så glad när min j%¤#a data släpper in mig hos dig. Vilka goda kakor finns dom i Piece of cake boken? Tagsen är ju jätte fina sådana kan man ha till mycket.
SvaraRaderaHoppas att du får en trevlig fortsatt helg.
Kram Marie:)
Jasså vad roligt, har du jobbat med Leila? :) Ja hon måste vara helmysig och otroligt duktig.
SvaraRaderaKram Josefin