fredag 29 april 2011

Det svänger ju!

Tjenamoss godingar!

Ville bara kika in och önska er härlig fredagskväll! Här är det fredagsdisco som gäller. Observera Elsas fingrar, hon har några sköna moves på gång där.Unz Unz!
































Dock så kan jag ju inte säga att det är nån favvolåt de skakar loss till direkt. Men jag får väl stå ut 2-3 låtar till innan jag smyger in nåt annat..;o)


Kokobom smurf smurf kokobom smurf smurf på er bloggisar!
Kramar Mia

En stunds njutning

Äntligen fredag!

Lycka är fredagsmornar utan stress! Jag är ledig de flesta fredagar och det är verkligen guld värt! Ibland har barnen och jag en mysdag och ibland passar jag på hinna med frissan och annat som också måste klämmas in i kalendern. Idag var det planerad utflykt på dagis med korvgrillning så det passade ju bra att barnen fick vara med på det några timmar eftersom vi måste kämpa vidare med golven här hemma och då kan de ju inte vara hemma.

Men som sagt, en underbar morgon utan stress. En tur förbi bryggan och mata fiskarna innan dagis, härligt härligt! Och snart ska jag hämta hem trollen igen.
































Hoppas ni alla har en mysig fredag!
Kramar Mia

torsdag 28 april 2011

Flitens lampa lyser

Hej fina bloggisar!

Jag har inte glömt er! Däremot lyser flitens lampa sent på natten just nu. Maken och jag med blåbyxor och varson pannlampa ligger på alla fyra och behandlar 80 kvm trägolv.
Ville i alla fall kika in och hoppas ni har det fint. Och tänk på mig som sliter och skicka lite mental pepping är ni snälla. Så kanske jag orkar med fredagsdisco imorrn!































Kvällens solnedgång!

Kramar! Mia

söndag 24 april 2011

Lots to do

Tjenixen härliga påskdag!

Hoppas ni har haft en härlig påskhelg! Vi är nyss hemkomna från en magisk sådan på landet. Men tro det eller ej, tog minsann en löptur efter inte mindre än 4 snapsar till påskbordet (!) Tur jag hade gps med mej om jag sprungit bort mej;o) Nu ska vi slänga oss i säng här, imorgon fortsätter vi med golven och jag ska minsann ta mig an lekstugan tänkte jag! Inredningen hann vi aldrig med i höstas (och många är ni som undrat) så bäst jag sätter fart nu så inte sommaren passerar också.








































Natti natti! Kramar Mia

onsdag 20 april 2011

GLAD PÅSK!

Hej finingar!

Hoppas ni får massor av påskgodis, god mat, fint väder, påsksnaps, sovmorgon, avkoppling, sill, jansson, påskmust och vårkänslor. Nu drar jag till landet några dagar. Lovely! Lämnar er med en bild på ett nybetsat golv, på söndag kväll drar vi igång med nästa lager. Men innan dess....några dagars påskledigt! Wiiiiiiiiiiiii
































Golven är betsade med Zar oljebaserad träbets - Country white

Kram på er! Mia

tisdag 19 april 2011

Don´t miss!

påskleeeeeedigt!!!!

Gud vad underbart!
Måste passa på att påminna er om att Swedish Hasbeens kollektionen för H&M släpps imorgon!! Jag ska definitivt lägga beslag på de vita.
Så, nu måste jag fortsätta betsa golven.....hörs imorrn!














Kramar! Mia

måndag 18 april 2011

Easter Cupcakes

Tjingeling monday!

Nää det var inte mycket hjälp jag fick igår inte bloggisar, antar att det var lite mycket begärt med strålande sol ute;o) Måste kanske muta er med lite godsaker för att få er hjälp framöver antar jag så här kommer Leilas Easter Cupcakes.
De ska jag definitivt testa i påsk!

12 stora cupcakes - Easter cupcakes


2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
100 g hasselnötter
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
¾ dl mjölk


Nutella frosting
1 dl Nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk kaffe


Fågelbo
400 g mandelmassa eller marsipan
12–24 små chokladägg (smågodis)


1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
3.Mixa nötterna till pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal i kvarn.
4.Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
5.Rör i mjölken.
6.Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7.Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.


Nutella frosting
1.Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
2.Rör ner kaffet.
3.Bred frostingen över cupcakesen.


Fågelbo
1.Pressa mandelmassan/marsipanen genom en vitlökspress.
2.Forma trådarna till små fågelbo’n på toppen av frostingen.
3.Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.

Nej, dags att smörja lillfisen med mera salva. Den funkar faktiskt! Hon har bara några koppor kvar och de har redan börjat torka ut! Och påsarna under ögonen blev klart mindre faktiskt, tills jag fick krämen i ögat och det började svida som attan.

Kram på er!
Mia

lördag 16 april 2011

Lite hall

Helluu soliga lördag!

Vad gör ni denna soliga lördag finingar? Här har vi precis avslutat operation golvslip (phuu) så nu ska jag våttorka allt en gång för att få bort sista slipdammet så vi kan börja behandla golven snart.

Man kan ju inte låta bli att börja tänka lite "nytt" när något rum är tomt. Det är ju så man ska göra sägs det, tömma rummet och tänka om från början. Väldigt sugen på att piffa upp vår hall lite. Kan ni inte hjälpa mig lite kära bloggisar?
































Till höger har ni ytterdörren och precis där jag står finns en inbyggd garderob för ytterkläder. I ryggen har jag barnens lekrum. När man kommer in ser man rakt ut i vardgsrummet. (Där det fortfarande är lite kaos.) Jag tror det inbyggda fönstret med vackert spröjs (som vi snart ska fixa när vi förlänger väggen 30 cm) kommer bli ett fint blickfång från hallen.


Jag tror lampan Nightfly från norrgavel ska få en ny plats till förmån för en lite tuffare variant mitt i rummet. Det sitter en jättefin gammal rund sån där (baah, vad heter det..? ) sak i taket för en taklampa. Kanske denna från Mio, eller har ni andra coola förslag bloggisar?

































En byrå på väggen rakt fram och mellanspegeln från Housedoctor kanske? Samt en fin mysbelysningslampa. En vacker blomma och ett doftljus också såklart.






















Om Nightflylampan får ny plats blir det också mer plats för en stol där gamlingarna kan sätta på sig skorna;o) Den här kanske?
































Hjälp mig lite nu bloggisar, vad för ni för ideér?

Kramis Mia

torsdag 14 april 2011

Framsteg och hemorrojdsalva

Tjenamors fina bloggisar

Vilken underbar vårig torsdag vi har! Har varit ute en sväng i trädgården och hällt blodmjöl på alla mina 200 tulpaner. Gud nåde det rådjur som käkar! Ska bli spännande att se de 100 ljusrosa tulpanerna som jag satte i höstas för att ha som snittblommor.

Vi gör framsteg med golvet, sakta men säkert. Kolla in skillnaden mot i hallen.
































Nåtningsmassan måste vara bästa uppfinningen ever. Det ser ut som springor men när man tittar närmre så ser man att det är ifyllt och helt plant. Kommer bli en dröm att svabba golven framöver. Något som inte är en dröm är prickig korven som vaknade i morse. Elsa alltså. Med vattkoppor!!! Ibland vet man ju faktiskt inte om man ska skratta eller gråta. Imorgon skulle barnen gått tillbaks till förskolan efter veckan med magsjuka.
Men, så blir alltså inte fallet. Phuu.
































Något som däremot är rätt roligt är att jag fått ett superhett tips om att det absolut bästa tipset mot vattkoppor är HEMORROJDSALVA. Det ska tydligen torka ut kopporna på 3-4 dagar och ta bort klådan. Värt att testa så jag återkommer med en utvärderingsrapport för er småbarnsföräldrar därute.

Nån mer än jag som läst om supermodellernas bästa tips är hemorrojdsalva under ögonen mot rynkor och påsar? Det ska liksom strama upp sägs det. Så nu sitter jag här med rumpsalva under ögonen och bloggar. Får nog återkomma med en rapport där också.

Kram på er!
Mia

onsdag 13 april 2011

Nu kör vi!

Tjingeling wednesday!

Här blev det visst 2 dagars karantän till efter en liten oplanerad kräka igår hos barnen. Men idag mår vi bra igen och inga fler insjuknade som tur e. Så medan jag jobbar hemifrån och underhåller barnen på sovrumsplanet med filmer i sängen så kör maken på med slipning av golven.
































Förstår ni nu vad jag menar med att nåtningen slipas bort? Massan ligger bara kvar i springorna så det blir fräscht och lättstädat. Me like! Maken var inte riktigt lika exalterad efter att han räknat ut att han dragit pekfingret i träspringorna ca 2,2 kilometer! phuu.
































To be continued.....Burkar med Zar träbets Country White och Ronseal hårdvaxolja står på hög i hallen och väntar! Gissa vem som är ivrig och vill börja behandla....;o)

Kramar! Mia

tisdag 12 april 2011

Early bird

Godmorgon tisdag!

06.00 piip, maaamma, maaaamma! Upp o hoppa. Här hemma har vi lite karantän i 48 tim från förskolan sen stora tjejen blev lite magsjuk i söndags. Ingen annan som blivit sjuk än så länge *håller tummarna*. Hon är jättepigg igen som tur e så idag ska vi bara ha en dag hemma.

Och klart hon ska pysslas om lite extra med nybakt bröd på morgonen (vad ska man annars hitta på mellan 06-08 innan det är dags att väcka familjen;o)
































*Tungan rätt i mun...*

































Hmmm, undra om det jäst nåt?

































Jajamensan, och smarriga tekakor blev resultatet!

































Storasyster kom upp pigg pch glad och klämde en hel med marmelad.
Och kläckte samtidigt ur sig denna: " - Mamma, vad betyder MIKROFONKÅT?"

Ehhh, och så var den dagen igång:-) Önskar er en fin tisdag vänner!
Kramar Mia

lördag 9 april 2011

Kaffehörna och vinhörna

Tjingeling sötnosar!

Har ni det bra denna lördag? Här hemma fortsätter vi utan rast och utan ro. När vi är klara med det här golvprojektet tänker jag ligga i solstolen med en Margaritha hela sommaren lång:-) Mitt lilla fredagsprojekt blev klart idag i alla fall. Hyllor över nya köksdelen med vinkylen. Så nu finns det en kaffehörna och en vinhörna med allt man behöver:o)
(Och nu får ni snällt blunda för golven under behandling tack)
































Coffeecorner till höger och winecorner till vänster:o)
Nästan svårt att förstå vilken skillnad det kommer bli på golven. Kolla in bilden med provplankan som är färdigbehandlad....(!) Den svarta nåtningen ska såklart slipas bort innan behandlingen, det blir bara en smal springa kvar mellan plankorna. De 600 grillspetten i förra inlägget var bara för att vilseleda er lite. De lägger vi i de största golvspringorna innan nåtningen för fylla upp tomrummet och för att komma lite billigare undan, nåtning är sjukt dyrt! (Så nu fick ni värsta braiga tipset bloggisar! 1 tub 120 kr, räcker till typ 3 plankor i annat fall..., nu till minst det dubbla.)
































Nej, nu väntar en smarrig fisksoppa och ett glas vitt (eller tre;o) på mig! Hurry!

Kramar! Mia

fredag 8 april 2011

Next project

Äntligen fredag!

Och vad passar fröken (fru) Mia på att göra då på sin lediga dag? Slänga upp fötterna i soffan och softa lite medan barnen är på planerad utflykt och maken ligger på alla fyra och nåtar golvet. Nej, nej - klart det ska dras igång nåt nytt projekt. Besök till bygghandeln, en promenad hem med 20 kg plank under armen (phuu) och färgpytsar fram.
































Och vad kan man förresten använda 600 grillspett från euroshopper till? Ni får väl kika in imorrn och se vad jag pysslat med. Tills dess fortsätter vi med nåtningen.....köket nästa!
































Ps. Allt det svarta kommer såklart slipas bort, det är bara det som trängt ner i springorna som blir kvar. Jag vill ju inte ha ett randigt golv! Ds

Kramar! Mia

tisdag 5 april 2011

RIGHT NOW - Don´t you go there!

Hej tisdag!

Elsa, staaaaaannnnna!!!!! STOP!
"Skrik från hjul som sladdar med en liten röd bobbycar med släp". Baaaah!
Ja,  det är inte alltid lätt att bo i en ett renoveringsobjekt med små barn inte.
Just nu är det "NO TRESPASSING" som gäller i halva vardagsrummet.

Nåtning pågår för fullt - inte så vackert just nu, men finare ska det bli. Det svarta överskottet slipas bort och det är bara de tjocka sprickorna som fylls. Så man slipper barnkräks, spilld mjölk, brödsmulor och annat som ligger och möglar i sprickorna "Urk".








































Ingen söt bloggis därute som råkar ha 10 Leksandsstolar över till mig i nån ladugård?

(Grämer mig fortfarande för de 6 jag missade på blocket för 2000 kr. - Tillsammans!)

Kramar! Mia

måndag 4 april 2011

Häng med hem till familjen Greengate

Tjenixen måndag!

Hur mås det denna måndag? Själv skäms jag lite efter ett inlägg jag gjorde tidigare idag där jag ville varna alla för denna galna norska som stjäl identiteter på bloggen, bla min som ni kan läsa om här. Blogspot lyckades spåra tjejen och det visade sig att hon öppnat en ny blogg med ny identitet. Där hon tydligen utger sig för att vara polis, hur komiskt är inte detta?

2 söta bloggisar gjorde mig uppmärksam att jag länkade till FEL blogg, fanns tydligen 2 med samma namn i Norge. Ehh, hmmm FÖRLÅT säger jag till den oskyldiga bloggen. Den skyldiga är redan stängd (IGEN). Undra vad hon ska heta nu?

Nog om det nu, nån som är sugen på att kika in hos familjen Greengate i Danmark?
Jo jag tackar jag, skulle kunna tänka mig att sitta och sola i en sån där stol minsann.

För alla er som undrat så kommer det SJÄLVKLART ett noggrannt utförligt inlägg om golvbehandlingen framöver! Om 10 dar ska det slipas, sen kommer jag ligga varje kväll på alla fyra och stryka planka för planka. Hoppas få lön för mödan dock.

Nej, nu en kopp thé och nya tove hem och trädgård. (Idag har jag bara sprungit 5 km, så jag får hoppa godispåsen)

Kram på er sötnosar!
Mia



lördag 2 april 2011

Vinnaren och lite lördagsnöje

Helluuu saturday!

Spänningen för att dra en vinnare i tävlingen var olidlig. För att allt skulle gå så rätt till som möjligt så tog jag hjälp av en slumpgenerator. Hade man 2 lotter så fick man dem i nummerföljd. Vinnaren blev nummer TJUGOSJU, och räknar man neråt så är det fröken....

YOSOFINE!
Stort grattis till dig tjejen. Maila mig namn och adress till myshabbychichouse@live.se så kommer de fina tidningsställen på posten.
Önskar jag hade ett berg av vinster så jag kunde dela ut till er alla fina som varit med och tävlat. Att ni bara tog er tid att lämna en rad gör mig jätteglad. Kanske måste börja muta er med fler vinster framöver;o)

Idag har jag haft maken på alla fyra här hemma;o) Att skrapa ur gammal nåtning mellan planken är kanske inte det roligaste lördagsnöjet direkt. Men nu är vi på G här. Ny nåtning pågår och snart ska det behandlas. Har fått tips på en ny typ av behandling som blev makalöst fint efter testet vi gjort, så mer om det framöver...!
































Själv är jag sjukt nöjd med mig själv för tillfället efter löprundan på NIO (!) kilometer.
Då är man väl värd en påse lördagsgodis till filmen, eller hur?

Kram på er! Mia

fredag 1 april 2011

JUST NU - Barnens favorit

Skål på er tjejer denna sköna fredagskväll!

Förra inlägget väckte många känslor, inte bara hos mig ser jag. Jag har fått lite tips på hur man enkelt ska kunna skydda sina bilder. Återkommer med ett separat inlägg om det.

Här vankas fredagsmiddag och ett (eller två;o) glas rött. Barnens favorit - kycklingrullar med guacamole och en god sallad. Jag lovar det är galet gott, receptet följer lite längre ner.












































Lilla sessan ser lite trött ut där bakom bordet. Kanske inte så konstigt med tanke på att hon rockade loss rejält för en timme sen iförd denna utstyrsel...(inte kunde hon stå still så jag kunde ta en skarp bild heller)












































Just nu är det bara en danslåt som gäller här hemma för kidsen, och det är denna

Här kommer receptet på kycklingrullar!

Fräs kycklingbitar, hackad lök och vitlök i stekpannan. Efter en liten stund tillsätt skivade färska champinjoner, hackad röd paprika, lite sambal oelek, salt och peppar. Häll på en burk creme fraiche (34%) och låt puttra nån minut till kycklingen är helt klar.
Ta kycklingröran och lägg en sträng mitt på ett stort tortillabröd. Rulla ihop till en rulle och lägg öppningen neråt på bakplåtspapper på en plåt. Gör likadant med alla så långt det räcker. Strö på riven ost och gratinera i ugn ca 10-15 min på 200 grader.
Servera guacomole och sallad till. Sweet chili sås är också jättegott till. MUMS!

Imorgon efter kl 14 drar jag en vinnare i tävlingen, så sista chansen nu!

Kram på er! Mia

Man tror inte att det är sant!

Finally friday!

Jag bara måste visa er detta, denna sjuka norska som tar bilder från andra bloggare, lägger dit sin egen signatur och bloggor om det som om det är hennes eget hus. Hur sjuk får man bli. Min shabby chic verden, hon kunde inte ens ha egen fantasi till namnet (!)

(Uppdatering - Nej det här ÄR INTE ett aprilskämt, utan helt sant!)

"Jag sitter här i soffan och solen strålar in, vill ni veta vad som döljer sig bakom råspontdörrarna...bla bla bla " hennes inlägg om MITT vardagsrum. SICK SICK SICK!
Bloggen stängdes direkt då hon blev kontaktad men jag hann spara ner några bilder.
Mitt vardagsrum, mina cupcakes, min kudde.. MORR.
Hon verkar tom ha bytt bloggnamn då hon blivit påkommen, "Foto villa blom"
Hmm, eller hur? Get a life bruden!

Nej, fredag idag - får se om jag återkommer lite senare med lite fredagsdisco kanske:-)

Kramar! Mia