torsdag 29 oktober 2009

Something is missing...

Tar tillbaks allt jag sa igår. 05.26 är INTE en normal tid att stiga upp. Den som skapade vintertid är inte min polare idag.
LÅT MIG SOVA!
Idag ska jag ladda batterierna och ha en dag för mig själv, gå till frissan, köpa nya jeans (det behövs:o) och allmänt mysa runt. Jobbigt. Oj så jobbigt:o)

Something is missing in my bedroom...

Nån lite ruffare sänglampa som denna kanske jag ska leta runt efter idag. Villhemmet visar finare bilder på lamporna här. Några andra tips eller förslag?


Som vanligt när jag plåtar så är detta inte riktigt verkligheten.
SÅHÄR ser det egentligen ut...

En unge kryper runt på sängen och den andra gömmer sig i garderoben. En kvart senare låg det kläder på hela sängen och Elly stog och testade mina bikinibrallor. Bara LITE för stora;o)

Hoppas ni alla får en mysig helg!
Kramar Mia

Halvvägs...

Nu har halva min mammaledighet gått med mitt älskade lilla troll. Gud vad jag önskar att jag kunde frysa tiden just nu.

Hoppas ni alla har det mysigt bland höstlöven.

Kraaaam!
Mia

tisdag 27 oktober 2009

Min egen budkille

Idag skickar jag maken som budkille till Panduro för att inte missa plåtburkarna i sköna julfärger från Tildaserien. Blir perfekt till alla julkakor i köket. Med en dubbelfunktion efter jul då de blir fina i tjejernas rum där de funkar året runt.



Kram!
Mia

måndag 26 oktober 2009

Det här är ingen bakblogg

Däremot är det min egen lilla dagbok om livet som pysslande hemmamamma. Och jag gillar att baka. Så idag bjuder jag er på fika med världens godaste sega kolakakor i brist på annat att visa. Världens enklaste, jag lovar. Själv avstår jag då jag nu bara är 2 kg från bordet:o) Jag SKA ha ett nytt bord till jul, så det så! Man kan ju undra varför jag utsätter mig för detta självplågeri att baka titt som tätt. Så hjälp mig käka upp dessa är ni snälla...
För er som hellre vill shoppa än käka kakor så finns det mycket nytt fint här.


Kolakakor

100 g flytande smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa smör, socker och sirap krämigt
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
Dela degen och rulla ut till två längder
Lägg längderna på bakplåtspapper och platta till lite, räffla med en gaffel
Grädda mitt i ugnen i 12-15 min tills de fått fin färg.
Låt svalna lite och skär sedan längderna på snedden. Låt svalna på plåten.

Tänk morot, tänk morot...aaaaargggggg
Mia

onsdag 21 oktober 2009

En bamse, en kudde och en gnutta färg

Vår 4- åring påminner väldigt mycket om Lotta på Bråkmakargatan just nu. Så idag kom maken hem med en alldeles egen Bamsen till vår egen Lotta. Mamma blev nästan gladare än Lotta då bamsen kommer från självaste Maileg:o) Maken kan han med ibland!
Här hemma börjar jag ge efter lite för julinspirationen som kommer krypandes, tro det eller ej. Men jag måste ju börja i tid om jag ska få ihop allt pyssel jag vill göra. Två kuddar av två handdukar från Claes Olsson (märke Gripsholm iaf) för en tia styck ska jag sno ihop imorgon med lite fina knytband tänkte jag. I år ska jag göra en hel arme med julkuddar!
Även om jag legat lågt här några dar så betyder det icke att jag legat på latsidan. Nejdå, har både det ena och det andra på gång... Men mer om det projektet en annan dag....
Kram på er!

Mia

lördag 17 oktober 2009

Mörka detaljer och nåt smaskigt

Hej på er alla godingar!

Först vill jag tacka alla er som tar en tiden att skriva en rad eller två. Era små rader värmer verkligen ska ni veta!

Idag har jag låtit lite mörka detaljer leta sig in i soffhörnan, passar bra nu när höstmörkret smyger sig på. Och vad kan väl vara mysigare i höstrusket än att fika. Nej nu ska jag ju inte jag fika med resten av familjen kan ju. Cheesecakesmuffins från dagens bilaga i aftonbladet. Vi får väl se om jag kan hålla mig från smulorna.

Tar man en lite mörkare bild ser man även hur vackra färger det är utanför fönstret... För er som undrat så döljer sig teknikskåpet bakom dörrarna, stereo, cd skivor och sånt annat fult;o)

FIKA! Klicka på bilden så kan du nästan ta en tugga.

Chokladmuffins med cheesecakefyllning

3 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/4tsk salt
125g smör
2 1/2dl farin eller muskovadosocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk

Fyllning:
300g creem cheese
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Fyllningen måste vispas och sedan spritsas ut i kakorna. Gör muffinsen som vanligt. Gör sedan små hålor i smeten så att du kan spritsa ner fyllningen.In i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Njuuuut!

Kramar!
Mia

torsdag 15 oktober 2009

Gobitarna går först...

Jag försöker in i det sista förtränga att vi går mot mörkare tider och mot julen. Men det blev rätt klart för mig närjag slank in på plantagen och det var full julskyltning. Julgranar, tomtar, belysning. Hela kalaset. Och det här var för 2 veckor sen...

Dock så har jag ju lite tid att pyssla i år och tänkte jag skulle sy lite julkuddar i god tid i år. Jag har ju sytt en uppsjö av kuddar av Greengate handdukar tidigare så jag tänkte väl göra nåt liknande med med lite jultyger. Till min fasa upptäckte jag att godbitarna redan var slutsålda...!!! Lyckades lägga vantarna på några iaf som jag ska förvandla en del, men efter mig lämnade jag ett lagersaldo på 1-2 kvar så passa på ni som inte redan kikat runt.

De här underläggen tänkte jag förvandla till kuddar. Hur det blir får ni se sen.

Hjärtehandduken blir fina julkuddar i tjejernas rum.

Och nåt klassiskt till fåtöljen

Samtliga ovan kommer härifrån.
Kram! Mia

fredag 9 oktober 2009

Konsekvenser

Att man aldrig lär sig. Man tror att det bara är att fynda en barngarderob på blocket, måla lite vitt och sen är det klart. Såklart måste man testa bästa möjliga placering av garderoben, kånka runt det i hela rummet (och det efter att man burit upp det för trappan såklart) för att sen ändå komma fram till att det skulle bli bäst om barnen bytte rum. Ut med allt, rensa, tänk nytt. Hmm, ja, visst hade jag rätt det blir bättre såhär.

Men nu har jag hallen utanför sovrummen full med kassar av pryttlar samt två halvinredda barnrum. Samt en stor grundmålad barngarderob som faktiskt börjar visa lite potensial. När jag ändå höll på kunde jag ju lika gärna passa på att spraymåla lite korgar och grejjer också så nu är även gräsmattan full av pryttlar. Men den som väntar på nåt gott......slutresultat får ni se när det är klart. När det nu blir;o)

Hoppas ni alla får en underbar helg!

Kram Mia

tisdag 6 oktober 2009

Stickat

Ja gud vad jag myser, det är ingen hejd på det hela. Men numer i stickade tofflor från Lisbeth Dahl. Syster lycklig har många sköna varma att välja bland.

Kraaaam Mia

Varde ljus

Den strykande åtgången av stearinljus har börjat. Måste planera in en tripp till ikea och fylla på lagret. Ställde alla mina ljusstakar och lyktor i fattigmanssilver tillsammans. Det blir ett maffigare intryck så. Tror nog att jag ska komplettera med ännu några fler framöver. Alvas hus har många fina.

Hoppas ni alla myser på kvällarna och kurar in er i tv soffan.
Ikväll startat Desperate housewifes igen, lovely!

Kramar!
Mia

söndag 4 oktober 2009

Furu icke att förakta

Fyndat på blocket igen. Denna gång en barngarderob för en spottstyver. Men här gäller det verkligen att se förutsättningarna och tänka nytt.

Tänk vitfärg, nya knoppar, quiltar och fina korgar uppepå. Jag ska nog få fason på det ska ni se. Resultatet får ni se inom kort för nu är jag sugen på att måla igen, inspirationen är på väg tillbaks!

Kraaam!
Mia

fredag 2 oktober 2009

Halvvägs

Idag är jag halvvägs till bordet på bara en tredjedel av tiden. Jag ligger före schemat med andra ord. Tyckte jag kunde belöna mig själv så jag kom hem från mässan med denna fina lampfot i bagaget. Nu återstår bara att klura ut vad det ska vara för lampskärm till. Ser framför mig något Tine K inspirerat, andra förslag någon...?

Jag har varit lite hooked på dessa Tine K lampor ända sen jag såg det danska drömhemmet för några år sen.



Ja herregud vad man kan klura på nåt sånt oväsentligt som en lampskärm, men vad vore livet utan såna små sköna okomplicerade tankar för hjärnan.

Hoppas ni får en underbar helg!
Kram Mia