tisdag 31 mars 2009

Pelargonpyssel och golvmålning

Försöker få liv i mina mårbackapelargoner efter vintern. De verkar stendöa. Pratar med dom, ger dom näring - de verkar stendöa i alla fall. Mamma säger att jag inte ska ge upp hoppet men det ser rätt kört ut. Det var nog lite för kallt att vinterförvara dem på vinden....
De verkar inte ens gilla att bli vattnade från den fina vattenkannan jag fyndade på Plantagen.
Såklart inte en av de döa utan en helt ny engelsk pelargon

Igår gjorde jag något som jag stört mig på ända sen vi flyttade in för två år sen. Jag målade tvättstugegolvet. Vitaste vitt! Vilken skillnad. 300 spänn och två timmars jobb, tänk att det kan vara så enkelt ibland. Nu ska jag bara rolla väggarna en gång och sen är det fritt fram att börja pimpa. Med inspirationen från Julias underbara tvättstuga och Anettes. Jag får väl visa er hur min blev när jag är klar, även om det är en budgetrenovering.
Hemsk före bild:
Men desto bättre efter, men ändå långtifrån klart:

Nån som har tips på fint tvättstugepynt?
Kram Mia

måndag 23 mars 2009

Motivation

Dilemma: Jag behöver bränna bebishull, bäbis är gnällig och beöver sova ett långpass. Utanför fönstrena snöar det och ser inget vidare mysigt ut. Så vad göra? Jo, på med långkallingarna och ställ siktet mot stadens inredningsbutik med 30% rea en mil bort där jag ångrade att jag inte köpte lite greengate handdukar till köket sist jag var där (typ igår..).

2 1/2 timme senare är jag hemma, svettig som få, bäbis är utvilad och nöjd och i morgon blir mitt kök lite vårfint. Alla nöjda och glada.

Förutom plånboken då kanske;o) Men det var ju ändå på rea så den borde väl också vara nöjd, eller hur??





Nu ska jag duscha, äta lunch och sova middag. Gonatt!

Ps. Mona undrade var dessa lampor kom ifrån. Kunde inte svara henne så jag får svara här. De kommer från Countryhouse i västerås. Finns här i nätbutiken. Ds

Kram Mia

söndag 22 mars 2009

Pasteller

Några härliga småsaker får följa med mig hem från Dalarnas härliga inredningsbutiker. Vad får ni se senare i veckan. Något i pastell i alla fall. Även om jag inte är mycket för färg så kan jag inte motstå pastelliga Greengate och Maileg. Den här söta kaninen från maileg kommer bli svår att motstå framöver.

Kram Mia

torsdag 19 mars 2009

Lera

Är i dalarna och myser hos mamsen. En meter snö här! Mamma har börjat på en keramikkurs så jag blev lite inspirerad att göra något i lera. Också såg jag denna härliga bild från Par courrier


Det gav mig inspiration att hitta någon fin text att trycka på lera. (enkelt, bara att köpa billiga träbokstäver på panduro och trycka ner i leran och sen måla tavlan i någon färg. Förslagsvis VIT ;o) Vi får väl se om jag får tid över till det, annars får jag väl beställa den ovan...

Kram Mia

tisdag 10 mars 2009

Se saker ur ett annat perspektiv...

Skulle ta en bild på lilla Elsa och råkade av misstag ta en bild när jag fortfarande hade kameran nere vid höften. Det blev en rätt cool bild så jag behöll kameran där och gick ett varv runt huset och tog lite bilder på måfå. (Vad gör man inte för att roa sig själv när man har lite långtråkigt med snöstorm utanför fönstret...) Ibland kan det vara kul att se saker ur ett annat perspektiv...






Avslutar med den sötaste bilden av dem alla som jag ocktå tog ur ett helt annat perspektiv än vad jag brukar. Grodperspektiv, liggandes på golvet.

Testa vetja, kanske blir något bra av det som först var ett misstag...!
Kram Mia

Tävling!

Vinn en söt tunika hos Johanna Vintage!


kram Mia

lördag 7 mars 2009

Båtarna puttrar förbi...

Satt och letade lite bland gamla bilder på datorn och sprang på några härliga sommarbilder som fick mig att börja drömma.

Som den här från vår terass. Tänk er ett glas vitt och ljudet av båtarna som puttrar förbi.
Eller frukost till spegelblankt vatten

Eller solnegången en varm augustikväll
Eller att ligga i en solstol hela dagen...

Att gå barfota på gräset

Och lukta på blommorna...

LJUVLIGT!!!
Nu i vår ska vi börja måla huset vitt i lugn takt. Nån som kan tipsa om en fin vit färg som inte är för kall och inte för gul ? Lite åt det gräddvita hållet.

Kram Mia

onsdag 4 mars 2009

Ny härlig nätbutik

Oups. Kronan blev visst min;o) Nu måste jag hålla mig på mattan resten av månaden.

Men ni andra missar väl inte den nyöppnade nätbutiken Julias vita drömmar? Tjejen med bloggen med samma namn har äntligen öppnat butik med många godsaker.




Bilder från Julias vita drömmar

Kram Mia